LYSSNAT – VECKA 35

3 sep, 2021

I veckans lyssnat bjuder Tilda Lindén på ny musik från Spunsugar, Maverick Sabre & Demae. Two Year Vacation, Camel Power Club och Peach Baby.

Spunsugar

Bandet Spunsugar gör 80-tals shoegaze låtar med en modern touch. På den nya singeln Rodan överträffar de sig själva genom att lyckas behålla den karakteristiska klangen, samtidigt som de lyckas göra något eget. Rodan är drömmig, poppig och känslofylld på en och samma gång, med en ledsam sång men dansant melodi.

Rodan

Maverick Sabre & Demae

Den irländska rapparen Maverick Sabre gästas i den nya singeln Not Easy Love av den brittiska sångerskan Demae. Det är ett lyckat samarbete. Bägge artister har mjuka och behagliga röster som fungerar väldigt bra tillsammans. Låten har ett härligt RnB sound med influenser av jazz, soul och hip-hop.

Two Year Vacation

Det Göteborgsbaserade bandet kommer snart släppa sin första EP:n efter bytet till den nya sångaren Jacob Ahlstrand. Majored in Broken Hearts är den tredje singeln från EP:n. Klart redan nu är att bandet trots ny vokalist behåller sin typiska stil, glad och indie-pop. Det är lättsmält musik med gullig text.

Camel Power Club ft. Desingly

Duon Camel Power Club har hittat sin grej och kör den fullt ut – med rätta. Den nya singeln Hole Digger är en typisk Camel Power Club låt. Det är elektronisk indie som är upptakt utan att vara överdrivet peppig. Den nya singeln är lite ljusare i soundet än duons övriga låtar, men det känns fortfarande laid-back

.

Peach Baby

Med stämsång och oväntade taktbyten förtrollar Peach Baby på den nya EP:n Sensations. De tre sångarnas röster är tillräckligt olika för att låtarna hålls intressanta, men tillräckligt lika för att stämmorna synkroniseras på ett väldigt tilltalande sätt. Låtarna är mörka och mystiska, och blandar alternativ rock med pop. De fem låtarna känns skapar en fin helhet trots att de sinsemellan är olika både i uppbyggnad och sång.

Författare:
Tilda Lindén

 

Pin It on Pinterest

Share This