LYSSNAT – VECKA 35

av | sep 1, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Whispertown

Trots att Los Angeles-baserade Morgan Naglers enmansband verkar bestå av väldigt lite annat än sång, tamburin och gitarr lyckas senaste singeln Freefaller vara förvånansvärt trallvänlig. Och jag menar trallvänlig som i att du kommer att nynna på den resten av helgen, vare sig du vill det eller inte. Hela albumet, I’m A Man, utkommer idag på Graveface Records.

RITUAL HOWLS 

Med sina olycksbådande gitarrackord, hårda trummaskiner och lyrik som de själva menar “skulle få Lovecrafts godkännande” är det kanske inte så konstigt att Ritual Howls postpunk har en del gemensamt med Angelo Badalamentis Twin Peaks-kompositioner. På nysläppta singeln Blood Red Moon blir tendensen extra tydlig, så tydlig att jag börjar undra om bandet går och hoppas på en inbjudan till The Roadhouse i nästa säsong av kultserien.

Verandan 

Finska skivbolaget Soliti är som alltid värt att hålla ögonen på. Ett av de färskaste tillskotten är forne Cats on Fire-medlemmen Ville Hopponens nya band Verandan, vars andra singel Short Dream lovar gott inför framtida releaser. Det är 80-talsindie utan att låta daterat, en behaglig dagdröm.

Omni

Trion Omni, bestående av tidigare medlemmar från Deerhunter och Carnivore, har släppt nytt. I singeln Southbound Station hörs tydliga ekon av band som Josef K. och Television – det är således kakofonisk, nervös postpunk som serveras. Det hela är väldigt bra.

Frøkedal 

Oslobaserade singer-songwritern Frøkedal följer upp fjolårets LP Hold On Dreamer med dubbelsingeln LTF/Cracks. Jag fastnar speciellt för LTF, en bedårande 60-talspastish med så perfekt avvägd komposition att det helt enkelt inte går att tröttna. Håller tummarna för en Sverigespelning snart!

Författare:
Daniela Lillhannus, skribent

Pin It on Pinterest

Share This