LYSSNAT – VECKA 34

27 aug, 2021

I veckans lyssnat tipsar Josefin Östby om ny musik från Wildhart, Parquet Courts, Karl Oskar, Claudia Aïcha, DMA’s och Markus Krunegård.

Wildhart

Turn the Page handlar om att vilja glömma gammalt groll och gå vidare i en relation. Singeln, som släpps i dag, bjuder i vanlig ordning på drömsk lyrik och ljudbild. Låten hade passat fint på ett dansgolv, med både hårdare synth och högre tempo än Wildharts tidigare material.

Wildhart

Parquet Courts

Amerikanska Parquet Courts senaste singel Walking at a Downtown Pace låter som ett virrvarr av britpop, garage rock och post-punk. Samtidigt är det en rak och enkel låt som tuffar på likt ett tåg med Andrew Savages stadiga stämma som lokomotiv. Jag är osäker på hur det går ihop men känns både tryggt och spännande.

Parquet Courts

Karl Oskar feat. Claudia Aïcha

Karl Oskar från Norrköping är en singer-songwriter som tidigare bland annat spelat punk i bandet Psykmissionen. Nu har han släppt albumet wish you were here. Hans inspelningar riktigt knastrar av lo-fi indie som låter intim och okonstlad. På låten air mail får hans raspiga röst sällskap av Claudia Aïcha.

Karl Oskar

DMA’S

Jag har helt missat det australienska indierockbandet DMA’S trots att de släppte sin första singel redan 2014 och har spelat på stora festivaler som Glastonbury, Leeds och Reading. Nu är de aktuella med en ny EP och låten 1 Way får mig, med intressanta melodispråk och stark refräng, att tänka lite på ett tidigt Oasis.

DMA's

Markus Krunegård

Det finns en Krunegård-låt för varje tillfälle och humör. Kemtvätten tillhör kategorin snälla låtar. Den är liksom bara så mjuk, gullig och gör en glad. Perfekt för när höstbluesen rullar in med andra ord. Eller som han själv sjunger i låten: ”Vad är det för låt? Den gör mig helt kär”.

Markus Krunegård

Författare:
Josefin Östby

 

Pin It on Pinterest

Share This