LYSSNAT – VECKA 32

13 aug, 2021

I veckans lyssnat bjuder Maximilian Haglund Holst på ny musik från Kaah, Augustine, Odyssé, Johannes Räihä och Sarah Klang.

Kaah, Pauline 

Kaah har öppnat upp sitt gamla musikarkiv med tidigare osläppta demos som nu får se dagens ljus. Tillsammans med briljanta Pauline framförs den retrodoftande RnB-låten Jigsaw Puzzle från Kaahs tidiga dagar då han till viss del skrev sina texter på engelska, vilket han som bekant lämnat bakom sig därefter. En medryckande bakåtblick in i det tidiga 2000-talet och ett nytt perspektiv på Kaahs musikskapande.

Kaah

Augustine 

Augustine gläntar på dörren till sin kommande platta genom låten Summer Wine. En reflekterande text om att fly från det förflutna och jakten på att hitta mening ackompanjeras av vackra stråkar och känsligt pianospel.

Augustine

Odyssé 

En ny bekantskap släpper sin första låt någonsin, Evig är elden. Göteborgsbandet Odyssé gör experimentell pop med inslag av varierad klaviatur, jazziga trummor och 60-talsinspirerade gitarrer. Evig är elden är en av många självutlämnande låtar som helt och hållet hämtats från sångaren Philip Almqvists egen dagbok och berör ämnen som förlorade vänskaper, alkoholism, rädslan för döden, uppväxten i Göteborg och kärleken.

Odyssé

Johannes Räihä

Ouzo är Johannes Räihäs andra singelsläpp inför debutalbumet som kommer senare i höst. En finstämd låt som inleds med ett försiktigt pianospel som sakta men säkert byggs upp av ett vackert stråkarrangemang innan trummor och kör kommer in. Perfekt komponerad pop på svenska!

Johannes Räihä

Sarah Klang 

Sarah Klang fortsätter på det inslagna countryrock-spåret. I Scorpio bärs Sarah Klangs starka stämma fram av en drömsk ljudkuliss i form av luftig gitarrslinga och taktfasta trummor. Låten kommer även läggas till på det befintliga albumet Virgo.

Sarah Klang

Författare:
Maximilian Haglund Holst

 

Pin It on Pinterest

Share This