LYSSNAT – VECKA 31

av | jul 31, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Marlene Oak

Marlene Oaks hesa, samtidigt glasklara, röst i nya singelns avskalade folk-poppiga sound är en träff mitt i prick. Sailing Home handlar om längtan hem och att finna tryggheten. Singeln släpps i dag och efterföljs av ett efterlängtat debutalbum Northern Winds som släpps i slutet på augusti.

Cherry Pickles

 Rösterna bakom Cherry Pickles råa, garage-poppiga sound är Priscila B från Brasilien och Mimi B från England. Debutalbumet Cherry Pickles Will Harden Your Nipples som släpptes i fjol efterföljs av albumet The Juice That’s Worth The Squeeze som släpps i höst. Singeln Out Of This World, som kom nu i veckan, är en dämpad upptempolåt i lättsamma toner som ger oss en försmak på nya albumet.

Foxes

Efter fyra års uppehåll släppte Foxes i våras singeln Love Not Loving You, som nu efterföljs av nya singeln Woman. Foxes starka röst ackompanjeras till ett avskalat piano och ett tydligt budskap, och låten blir ett feministiskt manifest som problematiserar maktskillnader samtidigt som den lyfter kvinnor och jämställdhet.

Fontaines D.C.

Det Dublin-baserade indierockbandet Fontaines D.C. är bara några år gammalt men har ändå lyckats uppnå betydande framgångar, inte minst med debutalbumet Dogrel som vann flera priser. I dag släpps nya albumet A Hero’s Death med ledspåret A Lucid Dream – en hård post-punkig, garagerocklåt med bullriga ljud och skrällig sång.

Yves Jarvis

Kanadensiska Jean-Sébastien Audet, kanske mer känd under artistnamnet Yves Jarvis, annonserade i veckan nya albumet Sundry Rock Song Stock, som kommer i slutet på september. Samtidigt släpptes nya singeln For Props, en stillsam och rofylld indie/folk-inspirerad låt med harmonisk sång.

Författare:
Sara Jones, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This