LYSSNAT – VECKA 3

av | jan 22, 2021 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Vacation Forever

”När man bränt alla broar har man bara två val, antingen lägger du dig ner och gråter eller så grindar du på, ride or cry liksom”, så beskriver Vacation forever själv nya låten Ride Or Cry. Det är en utlämnande text som han låter oss lyssnare ta del av och i kostymen av hans signifikanta sound så har han skapat en låt som en knyter an vid redan vid första lyssning.

ARY

Moth to a Flame är ARYs senaste singel där ARY visar upp hur en skapar en poplåt med en växande nästan drömmig ljudbild samtidigt som texten hintar om en känsla av osäkerhet på sig själv och hur en ska gå framåt. ARYs otroliga röst adderar en känsla av känslighet och ömhet gentemot innebörden av texten.

CHIVVY

In control är CHIVVYs andra låt och det är ett tydligt exempel på att CHIVVY är ett band att hålla ögonen på under året. Det bombastiska soundet skapar en drömmig atmosfär under lyssningen och ger liv åt texten som handlar om att lyssna på sig själv och följa sin drömmar. Musiken driver på känslan av längtan efter något mer och den desperata strävan av att bli glad.

Havet

Hjärtat beskriver hur det är att vara olycklig med någon, men trots det inte våga lämna och känslan av att vara ensam i en tvåsamhet. Havet lyckas återigen att skapa musik med hög igenkänning utan att skriva lyssnaren på näsan, allt paketerat i ett sound som doftar sena kvällar på klubb. Det ska bli spännande att se va de kommer att presentera på deras kommande debutalbum Atlas som väntas släppas i år.

Donika Nimani

Donika Nimani kan receptet på att skapa otroligt fina poplåtar som berättar en historia och det visar hon inte minst upp på nya EP:n Våra låtar. Genom EP:n får vi höra om hur det är att gå från ett förhållande till att göra slut och alla de känslor som drabbar en efteråt. Både musiken och texterna på EP:n visar på en enorm känsla för hur en når ut med sitt berättande genom att fånga svåra känslor och konkretisera och kapsla in dem i poppiga texter.

 

Författare:
Emma Isberg, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This