LYSSNAT – VECKA 29

23 jul, 2021

I veckans lyssnat bjuder Elin Strömberg på nya guldkorn från Babeheaven, Yves Tumor, Girl Ray, Baba Ali och Hana Vu.

Babeheaven

Det är få låtar som doftar så mycket barndom för mig som The Cardigans Lovefool. Nu har popduon med det fenomenala bandnamnet Babeheaven släppt en egen tolkning av låten och som vanligt är det både drömskt och fjäderlätt på bästa sätt.

babeheaven omslag

Yves Tumor 

Den amerikanska musikern och producenten Yves Tumor släppte i fjol sin fjärde skiva Heaven To A Tortured Mind. Nu följer han upp det hyllade albumet med en EP under titeln The Asymptotical World EP. En mångfacetterad samling som kombinerar genres som goth rock, shoegaze och drömsk pop.

Yves Tumor

Girl Ray

I slutet på maj släppte Girl Ray den eminenta singeln Give Me Your Love där trion har samarbetat med Al Doyle och Joe Goddard från Hot Chip. En hoppfull och somrig låt som nu har fått en ännu somrigare skrud med lyrik framförd på franska.

Girl Ray omslag

Baba Ali

Baba Ali har även han precis som ovannämnda Girl Ray samarbetat med Al Doyle under pandemin och den 27 augusti släpps resultatet i form av albumet Memory Device. I hans musikaliska bakgrund finns spår från hans nigerianska arv, Berlins technoscen och den experimentella punken i London där han nu är baserad.

Baba Ali

Hana Vu 

Den Los Angeles-baserade artisten Hana Vu har nyligen signat med Ghostly International och nu släpper hon singeln Maker som uppföljare till Nicole Kidman/Anne Hathaway (2019). En vacker pianobaserad låt som Hana Vu beskriver kom till när hon föreställde sig en slags öde karaktär som ropade efter något mer.

Hana Vu

Författare:
Elin Strömberg

 

Pin It on Pinterest

Share This