LYSSNAT – VECKA 27

9 jul, 2021

I veckans lyssnat bjuder Emma Thimgren på nya guldkorn från Big Red Machine, The Knife, Orla Gartland, Poppy, Biffy Clyro och Metallica.

Big Red Machine

Bandet Big Red Machine (Justin Vernon och Aaron Dessner) har släppt Renegade som är den tredje singeln från deras kommande andra album. Gästar gör ingen mindre än Taylor Swift, som haft Aaron Dessner som producent på sina två senaste album. Som BRM:s andra samarbeten får gästartisten hamna i fokus, så pass att man lätt hade kunnat missta den för en av Swifts egna låtar. Men som innan är mötet mellan dessa tre det bästa av två världar.

Big Red Machine

The Knife

För att fira sitt 20-årsjubileum släpper nu The Knife en rad nya låtar. Det är också det första vi hör från bandet sedan 2014. I veckan kom en ny version av deras första dubbelsingel Bird/Afraid Of You. I samband med jubileet har bandet även gjort all sin musik tillgänglig på streamingtjänster.

The Knife

Orla Gartland

You’re Not Special, Babe är årets femte singel från Orla Gartland. Låten är en “hymn för din 25-års kris” och handlar om de allmängiltiga prövningarna i 20-årsåldern som alla kan relatera till. Orlas debutalbum Woman on the Internet kommer 20 augusti.

Orla Gartland

Poppy

Efter förra årets musikaliska helomvändning från tuggummipop till metal är Poppy tillbaka. Singeln Her är den första från hennes fjärde album som väntas senare i år. Låten skrevs 2019 och antas handla om Poppys tidigare samarbetspartner som hon slagit sig fri från och kommenterar hur hon hittat sig själv de senaste åren.

Poppy

Biffy Clyro/Metallica

I samband med 30-årsjubileet för Metallicas Black Album har en rad artister bjudits in att tolka utvalda låtar. Under våren har covers av bland annat St. Vincent, Miley Cyrus och Sam Fender släppts, vilket gett en bred skara nytolkningar. Nu i veckan kom Biffy Clyros version av Holier Than Thou. Trots en distinkt egen prägel är det ett betydligt hårdare sound än vi annars brukar få höra från bandet.

Metallica

Författare:
Emma Thimgren

 

Pin It on Pinterest

Share This