LYSSNAT – VECKA 27

av | jul 3, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

SCUTI

Genom framträdande som i Boilerroom, Salami och Respresent har artisten Scuti ett namn att lägga märke till. Med spåret You Know från debut-EP:n This is Skoo får vi ytterligare en låt att slappa till, kanske ligga på en filt i gräset under himlen nu i sommar? En härlig mix av attityd, långsammare beats och Scutis södra London-klang i rappen.

FREYR 

I dag släpps Freyrs debut-EP I’m Sorry. Uppväxt i Umeå och med rötterna i båda Island och Norrland är det inte så konstigt att han blivit inspirerad av naturen till sin musik. Naturen är en röd tråd genom låtarna på EP men också kanske det enda som håller dem samman. Varje spår är inte den andra lik vilket är otroligt uppfriskande och visar på en stor bredd av musikaliskt uttryck.

ANNA OF THE NORTH

Som ett resultat av pandemin och allt vad hemmaarbete innebär för en artist har Anna of the North skapat en ny version av singeln Dream Girl, därav uttrycket ”home made”. Den här nya versionen är ännu mer drömsk och längtande än originalet vilket även ges uttryck i den tillhörande musikvideon av Anna i sin lägenhet.

6LACK 

6LACK är äntligen tillbaka med ny musik! Inte mindre än en EP med sex helt nya låtar, passande nog heter den 6pc Hot EP. Däribland finns spåret Know my rights som gjorts tillsammans med Lil Baby. En intressant låt då de båda nu mycket framgångsrika rapparna diskuterar deras framgångar med varandra genom låttexten.

JEAN DAWSON

En blandning av shoegaze, trap och viltsjungna texter kan man verkligen säga att Jean Dawson är en artist av vår tid. L.A-baserade Jean sägs jobba intensivt på att släppa hans debutalbum senare i år, tills dess får vi gotta oss i den nysläppta singeln Clear Bones. Låten i sig innehåller allt som beskriver Dawson och hans musik, ackompanjerat av en mycket snygg musikvideo.

Författare:
Lili Gustafsson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This