LYSSNAT – VECKA 24

18 jun, 2021

I veckans lyssnat tipsar Erik Magnusson om nya låtar från Beach Fossils, Lane 8, Davey Havok, Veronica Maggio, Soccer Mommy och This Is Head.

Beach Fossils

Brooklynbaserade Beach Fossils senaste singel L.I.N.E. har ett magiskt skimmer över sig. En melankolisk vibe som sakta lunkar framåt med hjälp av drömska gitarrer och textrader som mässas fram. En perfekt låt att runda av en sen utekväll med.

Beach Fossils

Lane 8 & Davey Havok

När klubbarna äntligen börjar öppna igen är det dags för dans! Lagom till dess släpper producenten Lane 8 nytt tillsammans med sångaren Davey Havok. Riptide är verkligen en stark ström av känslor som rycker tag i en och sliter ut oss på dansgolven i sommar.

Veronica Maggio

När Veronica Maggio väl bestämmer sig för att göra en ballad som singel så sätts ribban högt. Och med vilken lätthet hon svävar över den när hon väl trampar ifrån. Efter en lyssning på Nu stannar vi på marken är det svårt att faktiskt inte lämna marken under oss för en stund.

Soccer Mommy

Kissing In The Rain släpps faktiskt som soundtrack till serieboken Dark Nights: Death Metal. Ett ovanligt grepp för en ovanlig artist. Låten i sig är ännu ett emotionellt mästerverk av den 24-åriga Sophia Allison, som tagit musikvärlden med storm de senaste åren.

This Is Head

Det är inte helt lätt att placera Malmöbaserade This Is Head i ett fack. Indie är ett ganska vitt begrepp i dag, men det krävs trots det en hel del kreativitet för att passa ner senaste singeln En annan strand här. Det doftar kraut och om jag blundar hamnar jag på klassiska Ängen i Emmaboda en sen julinatt.

This Is Head

Författare:
Skribent

 

https://popmani.se/lyssnat-vecka-23-7/

Pin It on Pinterest

Share This