LYSSNAT – VECKA 22

4 jun, 2021

I veckans lyssnat bjuder Tilda Lindén på ny musik från Dope Lemon, Wolf Alice, Peter McPoland, Kone Mara och Hands Down.

Dope Lemon

Dope Lemon är namnet på artisten Angus Stones soloprojekt. Singeln Rose Pink Cadillac, som släpptes den 28 maj, är en mjuk och svängig låt, nära artistens typiska stil. Nytt är frånvaro av rockigheten, som istället har ersatts med ett mer soul-aktigt sound. Det fungerar bra, och låten är lätt att lyssna på och ta till sig. En klassisk kärlekslåt med en ljus och positiv känsla.

Dope Lemon

Wolf Alice

I dag släpps bandet Wolf Alices tredje album, Blue Weekend. De tidigare albumen var bra, och nu har bandet utvecklats märkbart både text- och musikmässigt. Låtarna växlar från lugna indielåtar till mer fartfylld grungemusik, men lyckas samtidigt behålla en röd tråd genom plattans elva spår. Sångaren Ellie Rowsell gör bra ifrån sig, och de Lana del Rey liknande viskningarna hon då och då sjunker ner i bidrar mycket till känslan.

Wolf Alice

Peter McPoland

Artisten som slog igenom via appen TikTok släppte den 27 maj den nya singeln i can’t sleep. Med en nostalgisk ton sjunger han om utmattning och drömmer sig tillbaka till barndomen till toner av indiefolk. Peter McPoland har en stark och unik röst och jag fångas av hur mycket känsla han sjunger med. I can’t sleep är artistens mest lugna låt hittills. Jag ser gärna ett album från artisten snart, så att han kan visa upp hela sin bredd!

Peter McPoland

Kone Mara

Det svenska musikkollektivet Kone Mara debuterar i dag med singeln The Ordinary Place. Låten släpps perfekt tidpunkt då det känns som en äkta sommarlåt, med en catchig refräng och popiga toner. Samtidigt är den inte klichéartad utan har många lager i musiken och känns väldigt väl genomarbetad. Med synth, elektroniska ljud och tydlig rytm är det en låt som är lätt att tycka om. Jag hoppas att snart få höra mer musik från gruppen!

Hands Down

Den tredje juni släppte Hands Down, som är namnet på Filip Sjögrens musikprojekt, tre singlar. Meet me at the Bar, Paintroller och too late är alla indie pop låtar men breder ut sig till många delar av genren. I Meet me at the Bar finns lite inslag av stråkinstrument vilket skapar en bra konstrast till basen i bakgrunden. Att artisten använder sig av oväntade inslag gäller även de två senare, och trots att låtarna bygger på ganska enkla melodier är de långt ifrån förutsägbara.

Hands Down

Författare:
Tilda Lindén

 

Pin It on Pinterest

Share This