LYSSNAT – VECKA 21

28 maj, 2022

I veckans lyssnat bjuder Tilda Lindén på ny musik Sophie May, Sarah Klang, Albin Lee Meldau, Division 7 och Mount Borg.

Sophie May

Nästa största stjärna har äntligen släppt mer musik på Spotify! Dubbelsingeln Bad Man/High Life har båda gått om och om igen i mina lurar sedan de släpptes förra veckan. Med enkla ackord skapar hon mörk alternativ pop. I sina texter leker hon ofta med ord och meningar på ett sätt som är poetiskt, roligt och smart.

Sophie May

Sarah Klang

Sarah Klang är i min mening en av Sveriges starkaste artister just nu. Hennes nya singel Bellyshots som handlar om svårigheter med att vara ung – och hon gör det fantastiskt. Texten går rakt in, musiken är enkelt men vackert uppbyggd och Sarah Klangs sångröst är som vanligt helt otrolig.

Sarah Klang

Albin Lee Meldau

Den svenska artisten tycks har gått och blivit country – men jag har ingenting emot det. Forget About Us låter förvisso lite som om den skapats framför lägerelden i Texas, men han låter fortfarande som sig själv – vilket innebär en själfull och fängslande röst.

Division 7

Svenska indiebandet Division 7 kommer i år släppa sitt debutalbum. Hallelujabarn är den andra singeln som de delat med sig av från albumet. Låten får mig verkligen att se fram emot att se vad mer bandet har att komma med. Bandet är säkra i både sång och musik och i den nya låten vill jag gärna sjunga med.

Mount Borg

Det är maj, solen skiner, och i lurarna vill jag ha glättig och lätt indiepop. You Don’t Wanna Know That You’re On My Mind uppfyller precis detta. Bakom Mount Borg är Karl Fjellborg från Umeå, som förra sommaren släppte sitt första album. Den nya singeln är den första från en kommande EP.

Författare:
Tilda Lindén