LYSSNAT – VECKA 20

21 maj, 2021

I veckans lyssnat tipsar Whilliam Lindroth om nya guldkorn till låtar från John Grant, Matt Simons, Peyton, Brice Blanco, Hannes och ARSADI.

ARSADI 

Uppsalabaserade bandet ARSADI är aktuell med sin kommande singel Deep Waters som släpps den 26 maj. Det elektroniska och syntiga instrumentella framförandet ger en stark somrig känsla, där låten bjuder på en kraftfull och positiv aura av längtan efter livets meningsfullhet och bort från dess trista och tomma bakgrund.

Arsadi omslag

Hannes 

År 2019 upptäckte välkända artisten Seinabo Sey den alternativa R&B artisten Hannes, som lyckats briljera med både goda singlar och EP:s. Han är idag aktuell med låten Snooze som släpps i samband med sin kommande EP When the City Sleeps. Med sin mjuka och soft toniga R&B sfär tar Hannes sin låt mot de varma sommarkvällarna tillsammans med en avnjutande drink under sena kvällar.

John Grant 

Med fem album i bagaget är artisten John Grant återigen tillbaka med nytt material, denna gång med singeln Billy som är ett smakprov på hans kommande album Boy From Michigan. Låten speglar kring hur många män förstör sig själva och försöker leva upp till en stereotypisk maskulinitet. Han framför den med ett kraftfullt slag där de instrumentella delarna skapar en dynamisk känsla som gör Johns sångröst till en tilltalande kraft av självreflektion.

John Grant omslag

Matt Simons 

Matt Simons nya singel Self Control strömmar mot en ny fas i karriären där budskapet fokuserar på ens viljestyrka och självsabotage. Det poppiga och catchiga tempot framförs på ett positivt sätt som tillsammans med texten bildar ett tydlig meddelande till lyssnaren.

Matt Simons omslag

Peyton feat. Brice Blanco

Inför sitt debuterande album PSA släpper artisten Peyton singeln Let It Flow, som handlar om att lita på ens intuition och släppa tag om saker runtom sig. Tillsammans med artistens sångröst och låtens mörka aura av tung bas och syntiga instrument bildas ett ljussken i mörkrets atmosfär som kombinerat med Brices rap skapar en intressant och tilltalande illusion i lyssnaren.

Författare:
Whilliam Lindroth

 

Pin It on Pinterest

Share This