LYSSNAT – VECKA 2

14 jan, 2022

I veckans lyssnat bjuder Saskia Rubensson på ny musik från Los Bitchos, Allegra Krieger, Aldous Harding, Boy Harsher & BOAN och OP.

Los Bitchos

Brittiska bandet Los Bitchos är kvintetten som bjuder på inget mindre än instrumental musik inspirerad av sydamerikansk cumbia. Det är festligt, melodiskt och dansant när de släpper singeln Pista (Fresh Start), som är en omgjord version av den tidigare släppta låten Pista (Great start). En tjusigt prov på deras kommande album Let the Festivities Begin! som släpps den fjärde februari.

Allegra Krieger

På singeln Taking it in sjunger amerikanska Allegra Krieger vackert och melankoliskt om känslan att förlust. Ackompanjerad av mjuk akustisk gitarr, stämningsfullt cellospel och samples som låter som tagna från olika minnen som flödar ut och in genom medvetandet, skapar Allegra Krieger en otroligt fin singel. Låten är ett provsmak inför kommande albumet Precious Think som släpps den fjärde mars via Norhern Spy Records.

Aldous Harding

Äntligen är Aldous Harding tillbaka! Originella texter och ett helt eget uttryck där intensitet uttrycks i minimalistiska uttryck är lite av Hardins signum. På nya singeln Lawn, som släpps inför hennes kommande skiva Warm Chris, visar en någorlunda mer fartigare Aldous Harding än tidigare. Fint är det.

Boy Harsher & BOAN

Vi färdas tillbaka till 80-talet när Boy Harsher skapar magi på singeln Machina. Låten är ett samarbete med Mariana Saldana från BOAN, och låten är fantastiskt catchy med de hårda syntharna och Saladana som sjunger på både spanska och engelska om inget mindre än ett ohälsosamt förhållande med en maskin.

OP

Svenska hiphop-artisten OP förtjänar ett omnämnande. Hans två nyutgivna singlar Living Hell och Rätt väg är lysande med tunga beats. Singlarna kompletterar varandra fint där Living Hell är en ångestfylld skildring av omvärlden och Rätt väg desto ljusare, med ett sound man vill stanna i. 

Skribent:
Saskia Rubensson

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This