LYSSNAT – VECKA 2

av | jan 15, 2021 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Vagabon 

Reason to believe är avskalad country när den är som mest finstämd. En perfekt singer songwriter ballad som för tankarna till såväl Sarah Klang som First Aid Kit.

Vita Bergen 

De klassiska syntharna finns där. Men det är något större än vad vi hört från Vita Bergen tidigare. Hold on kid är en bombastisk musikupplevelse. En stöttande hand på axeln och en uppmuntrande knuff i ryggen.

The Bland

Med Sumo levererar The Bland ett trippigt sound där man hittar nya nyanser i musiken för varje gång man hört låten. En lekfull låt som piggar upp i den märka vintertid vi befinner oss i.

Crying Day Care Choir

Vi fortsätter på det lekfulla och stilla peppiga temat med en otroligt rar liten historia signerad Crying Day Care Choir. Låten Dance it Out är otroligt försiktig i sin karaktär och viskas nästan fram till en början. Texten är dock betydligt starkare och musiken växer sig starkare allt eftersom. Kan verkligen rekommendera att se musikvideon till låten för att se den fantastiskt härliga koreografin!

Linn Koch Emmery

Linn Rip är en låt om att våga lämna den man varit och starta om på nytt. Tidigt i låten hör vi strofen ”Linn, rest in place” – en drastisk strof som sätter tematiken. Detta i kombination med hennes klassiska indierocksound gör det till ett väldigt intressant smakprov från kommande plattan som ska släppas senare i år.

Författare:
Maximilian Haglund Holst, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This