LYSSNAT – VECKA 19

14 maj, 2021

I veckans lyssnat bjuder Saskia Rubensson på ny musik från Laura Mvula, English Teacher, Molly Lewis, Per och Olof och Shannon Lay.

Laura Mvula

Brittiska, kritikerhyllade Laura Mvula är tillbaka med nya singeln Got Me. Det är en 80-talsdoftande pop-singel fylld av ren och skär glädje och Laura Mvulas karaktäristiska välgjorda låtskrivande. Det är den tredje singeln som släpps som försmak inför det kommande albumet Pink Noise som släpps den 2 juli.

Laura Mvula

English Teacher

Brittiska Leeds-baserade bandet English Teacher delar med sig av singeln R&B. Med inspiration från band som Sonic Youth och Shame är det svårt att värja sig från den attitydstarka kvartetten där sångerskan sjunger ut och passar på att slänga en känga åt den kända musikkanalen KEXP: “Despite appearances, I haven’t got the voice for R&B/Even though I’ve seen more coloured shows than KEXP’s”. Underbart.

English Teacher

Molly Lewis

Amerikanska visselkonstnären Molly Lewis främsta instrument är, något oväntat, vissling. Visslandet används i likhet med instrumentet theremin som har använts av band som Beach Boys och är inte minst känt från introt till serien Morden i Midsomer. Stämningen är drömsk och mystisk på singeln The Forgotten Edge som förordar Molly Lewis lovande album som släpps den 2 juni.

Molly Lewis

Per och Olof

Malmö-baserade soloartisten Per och Olof ger oss singeln Händerna, en tvåminutare som finner styrkan i ett repetitivt grepp. Det är en lätt beroendeframkallande singel där texten kretsar kring känslan att vara nära någon med utgångspunkt i en sorts inzoomning på den älskades händer.

Per och Olof

Shannon Lay

Amerikanska Shannon Lay bjuder på stillsam och magisk folkmusik på nya singeln Rare to Wake. Med harmonier som tar andan av en lyckas Shannon Lay skapa en förtrollande stämning på den nästan fem minuter långa singeln där existentiella frågor ställs, ackompanjerat av mjuka gitarrer à la Kings of Convenience.

Shannon Lay

Författare:
Saskia Rubensson, Redaktör

 

Pin It on Pinterest

Share This