LYSSNAT – VECKA 18

6 maj, 2022

I veckans lyssnat tipsar Natalie Mourad om ny musik från Miynt, Mall Girl, Klara & jag, Rickard och juvelerna och Sahara Hotnights.

Miynt

Efter låten So lost ser jag väldigt mycket fram emot att lyssna på Miynts nya album. Albumets sista spår drivs av autotunad sång och ett lågmält elektroniskt RnB-beat, och känns rå och mörk på bästa möjliga vis.

Mall girl

Close my eyes är en av låtarna från norska Mall Girls debutalbum, och på låten visar de upp sin fräscha och rebelliska indie-rock. Den är energisk, stökig och lekfull, och hade passat in i valfri ungdomsfilm från tidigt 2000-tal.

Klara & jag

Klara och jag har pumpat ut singlar i ett sällan skådat tempo, men jag är den sista som klagar. Amazon är somrig och pigg, och ramar in Klara och jags nya sound bra. Det är modernt och poppigare än aldrig förr.

Rickard och juvelerna

Som vindarna är på många sätt kärnan av svensk nostalgisk indie. Det är en avskalad produktion, okonstlad sång och vemodiga texter i perfekt harmoni, som förtjänas att spelas ur högtalare i samtliga parker sommaren ut.

Sahara Hotnights

Efter 11 år är Sahara Hotnights tillbaka med album, och det är en värdig återkomst. Avalanche lyckas precis som resten av låtarna på albumet låta modern och tidlös samtidigt, och visar på bandets lite mer tillbakadragna indie-sida.

Författare:
Natalie Mourad

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This