LYSSNAT – VECKA 18

maj 9, 2021

I veckans lyssnat tipsar Alexander Andrén om ny musik från Chivvy, Matt Sweeny, Bonnie ”Prince” Billy, Satomiagae, Modest Mouse och Liars.

CHIVVY

Göteborgstrions självbetitlade debutalbum har en ganska mörk ljudbild av ödsliga gitarrer som balanseras upp av en expressiv sång. Det låter ungefär som en blandning av The xx, Cocteau Twins och Interpol.

Chivvy

Matt Sweeny / Bonnie ”Prince” Billy

Superwolves är en ganska lös uppföljare till albumet Superwolf från 2005. Det är en jordnära och samtidigt poetisk americana som fungerar för såväl djuplyssning som finstämd bakgrundsmusik.

Matt

Satomimagae

Det nya albumet Hanazono från japanskan Satomi Magae är lågmält välproducerat och smooth. Det är definitiv hennes starkaste skiva hittills även om de föregående släppen är charmiga på ett lite ofärdigt sätt. Det är musik som inte ber om uppmärksamhet men som definitivt förtjänar den.

Modest Mouse

Modest Mouse släpper sin nya skiva The Golden Casket i sommar och den första singeln We Are Between är den typen av funkiga indierock som normalt sett skulle vara lämplig att förfesta till. Synd bara att det inte är några förfester för närvarande.

 

Liars

Liars släpper snart sitt tionde album The Apple Drop och delar nu med sig av låten Sekwar som är experimentellt elektroniskt med skeva rytmer och kryptiska texter. Jag förstår ärligt talat ingenting men det låter intressant, ungefär som det brukar vara med Liars de senaste åren.

Författare: Alexander Andrén

 

Pin It on Pinterest

Share This