LYSSNAT – VECKA 17

29 apr, 2022

I veckans lyssnat bjuder vi på ny musik från Hannes, Johnossi, Cleo, Muna och Mimi.

HANNES

HANNES och artisten waterbaby slår sina musikaliska påsar ihop och släpper singeln Stockholmsvy. På singeln blandar de melankoliska melodier med säregen country, upptempo funk och en släng av RNB.

JOHNOSSI

Johnossi laddar upp inför sommarens turné och medverkan i Så mycket bättre med singeln Sunny där de tar ner tempot. I låten beskriver de känslan av att vara nära på att få känna värme och att kroppen vaknar till liv, men att i sista sekund inse att en är fast i periferin utanför värmen.

CLEO

CLEO tar fasta på hur det är att leva som kvinna i dagens samhälle på nya singeln Tjejerna. På låten berättar hon om vikten av att bara få ta hand om sig själv och ha kul i tider så kvinnors rättigheter ständigt ifrågasätts. Låten kommer från hennes kommande första svenska album Missaoui som släpps 3 juni.

MUNA

MUNA gör sig redo för att släppa sitt andra album, det självbetitlade albumet kommer den 24 juni i år. Nu släpper de ett smakprov från albumet. På Kind of Girl berättar de om språkets makt och de ord som de använder för att berätta om vilka de är och vilka de vill vara.

MIMI

Sedan MIMIs debut 2019 har hon imponerat med sin moderna tolkning av svensk pop och RNB. Under pandemin har hon satt kreativiteten i fokus och arbetat med att sätta ännu mer musik till världen. Nu får vi höra ett av resultaten på nya singeln Tesla där hon visar prov på hur en gör suverän pop 2022.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This