LYSSNAT – VECKA 17

av | apr 30, 2021 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Molly Burman

Sedan debuten tidigare i år har Molly Burman visat prov på vackra melodier med udd och träffsäkra texter. Nu är hon aktuell med singeln everytime som är ett smakprov från hennes kommande EP som släpps i höst. Låten är som ett utkast från en verklighet som många kan känna igen sig i. Molly själv beskriver låten som hennes ledsna ursäkt till kärleksliv där killar fortsätter att ghosta henne. Men också känslan av att acceptera sig själv och lära sig att uppskatta ensamheten.

Broder John ft. Ikhana

Det har gått fyra år sedan Broder John släppte det hyllade debutalbumet cool. Nu är han tillbaka med nya singeln Genom allt som tillsammans med tidigare släppta Drift är startskottet för en ny era och ett nytt sound. I ett pressmeddelande berättar Broder John att låten ska fungera som en tröst och en reflektion över de mörka sidor som en bär med sig genom livet. På Genom allt hör vi också artisten Ikhana och tillsammans skapar de deras första samarbete tillsammans.

Phoebe Green

Phoebe Green premiärspelade årets första släppt och hennes senaste singeln IDK hos Annie Mac på BBC radio 1 tidigare i veckan och lovordades direkt av brittisk media. I programmet beskrev Green låtens text som ett utforskande i känslan av att känna att livet bara passerar en medan en känner att en står på sidan av och bara ser på.

INA IVY

Sedan debuten 2020 med låten Problem har INA IVY visat upp ett sound som känns eget och utforskande. Nu är hon aktuell med nya singeln Pricey. Låten sätter fingret på hur det kan vara att känna att människor vill att du ska känna dig mindre värd än dem trots att du vet att du är värd mer än deras uppfattning. Soundet och attityden i texten bäddar för en spännande framtid för INA IVY.

Felicia Takman

Felicia Takman har gång på gång imponerat med hennes träffsäkra texter om vardagsreflektioner som tagna på varenda ung persons privatliv. Nu är hon aktuell med singeln Bara lite känslor, hennes tredje släpp för året. På sociala medier beskriver hon låten som hennes kanske mest utlämnande låt hittills och säger att det kan kännas läskigt att släppa en sådan låt men att det är tur att det bara är lite känslor.

Författare:
Emma Isberg, Skribent & Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This