LYSSNAT – VECKA 16

22 apr, 2022

I veckans lyssnat bjuder vi på ny musik från Florence + The Machine, Jelly Crystal, Seinabo Sey, SAULT, Lykke Li och Maydar.

Florence + The Machine

Hjärtat blir ofta lite till tonerna Florence + The Machine och så är även fallet på singeln Free som skulle kunna beskrivas som ett syskon till klassiker som Shake It Out och Dog Days Are Over. Ett majestätisk alster som handlar om att bekämpa ångest genom musikens magi.

Free

Jelly Crystal, Seinabo Sey

Jelly Crystal delar i dag med sig av den andra singeln från sin kommande EP ILY som släpps i juni. Efter den 60-talsosande balladen Happy Ending med Alice Boman, gästas han denna gång av fantastiska Seinabo Sey på låten I Tryyy. En låt som bjuder på både jazz, soul, hotline bling-trummor och syntar.

SAULT

Brittiska Sault är tillbaka med sitt sjätte album på tre år. Under titeln Air gör de nu en drastiskt vändning musikaliskt och kollektivets igenkänningsbara rytmer och beats har ersätts av ett mer atmosfärisk sound med både stråkar, horn och kör.

Lykke Li

I veckan släppte Lykke Li singeln HIGHWAY TO YOUR HEART och annonserade en Europa-turné med premiär i Stockholm i höst. Låten handlar om romantisk förödelse och är ett vackert smakprov på vad som komma skall på albumet EYEYE som släpps den 20 maj.

Maydar

Lära-sig-av-sina-misstag-R&B på svenska över latin-beats. Så beskrivs fokusspåret Allt Är Som Det Ska på Maydars nya EP Gav Allt Och Det Får Räcka som släpps i dag. Ett guldkorn som handlar om att lära känna sig själv den hårda vägen i en destruktiv relation, men också om att hitta ut på andra sidan med kloka insikter i bagaget.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This