LYSSNAT – VECKA 15

15 apr, 2022

I veckans lyssnat bjuder Saskia Rubensson på ny musik från Leyla McCalla, Tallies, Tim Heidecker, Just Mustard och Aquakultre.

Leyla McCalla

Amerikanska artisten och celisten Leyla McCalla delar med sig av singeln Dodinin, och är en hyllning till de revolterande slavarana på Haiti. Det är en lika delar dansat som melankolisk singel, där Leyla McCalla sjunger på haitisk kréol. Ett lovande låtsläpp inför det kommande albumet, Breaking The Thermometer, som släpps den 6 maj.

Tallies

Tallies skulle kunna lätt försvinna i mängden av indiepopband, men sångerskan Sarah Cogans änglalika röst och det retroklingande soundet à la Orange Juice och tidiga The Cardigans ger dem något alldeles särskilt. Nya singeln Hearts Underground är en underbar solskenshistoria, trots den mer melankoliska texten.

Tim Heidecker

Komikern och musikern Tim Heidecker delar med sig av singeln Buddy, där han ser tillbaka på sina “High School days”, där han funderar på vad som hände med den där kompis han hängde med under skoltiden. En fin och lekfull singel där gunget i gitarren håller hela vägen, den lovar gott inför kommande albumet High School som släpps i juni och produceras med bland annat Mac DeMarco.

Just Mustard

Irländska shoegazebandet Just Mustard delar med sig av drömlika Mirrors med tillhörande musikvideo. Det är stämningsfullt och starkt när följande ångestfyllda mening upprepas om igen, omringad av gnisslande gitarrer och taktfasta trummor: “Look in the mirror staring someone else in the eye”.

Aquakultre

Soulsångaren Aquakultre, eller Lance Sampson, delar med sig av den upplyftande och silkeslena singeln Don’t Trip, som handlar om att stötta varandra i ett förhållande. Singeln delar titel med det kommande albumet som är ett samarbete med ca 20 (!) artister, och släpps den 24 juli

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This