LYSSNAT – VECKA 14

8 apr, 2022

I veckans lyssnat tipsar Popmani om ny musik från Benjamin Ingrosso, Moonica Mac, Mares, Alva, KÅRP och Arre Arre.

Benjamin Ingrosso och Moonica Mac

Benjamin Ingrosso och Moonica Macs storslagna duett Det stora röda huset var en av de riktiga stora behållningarna på Ingrossos album En gång i tiden som kom under 2021. Nu slår de sina vackra röster ihop och gör en gemensam sak av Macs låt Till slutet av augusti. Artisternas röster tillsammans lyfter låten en extra nivå och gör att låten får en än mer sårbar nerv som stannar kvar länge.

Mares

Mares annonserade under veckan att det kommande albumet Svanesång kommer den 22 april och blir deras sista album som grupp. På den senaste singeln Notre-Dame visar Mares vad de gör bäst; dansant pop med en text som är såväl catchy som eftertänksam. Mares hade under de senaste åren levererat stora poplåtar och kommer att lämna efter sig ett stort tomrum på den svenska popscenen.

Alva

Alva släpper sitt debutalbum Trä, eld, öl, utekväll. Texterna är beskrivningar av betraktelser och upplevelser och Alva lyckas skapa en berättelse av texterna som både känns personlig och nåbar för lyssnaren. Alvas vackra röst ger texterna ett djup och på ett spår som Kyss mig låter hon sin röst förkroppsliga texten om intimitet och känslor.

KÅRP

Den Göteborgsbaserade akten KÅRP är aktuell med nya singeln Perfect Order. Låten basoneras ut genom en storslagen melodi och ljudbild som överraskar för varje lyssning. Texten till låten beskriver närmast ett kort ögonblick av total lättnad och låtens dansanta toner förkroppsligar detta på ett ypperligt sätt.

Arre Arre

Arre Arre släpper sitt tredje album We Ride The Universe och bjuder på en samling alster som känns unika och nyskapande samtidigt som de lyckas behålla det sound som vi har blivit vana vid att få ta del av från bandet. Ljudbilden är väl genomarbetat och spännande. Enligt bandet själva innehåller albumet teman som motorcyklar och tjejgäng som åker motorcykel och bandet har enligt utsago spelat in lokala ljud från motorcyklister som samplas på albumet.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This