LYSSNAT – VECKA 14

av | apr 9, 2021 | Artiklar, Läsvärt, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Taylor Swift

I dag släpps det första albumet av Taylor Swifts nyinspelningar av sin musik, Fearless (Taylor´s Version). Anledningen till omsläppet är att Swift vill få tillbaka rättigheterna över sin egen musik. Albumet innehåller samtliga låtar från den gamla platinumversionen, inklusive sex helt nya spår. Producerar gör Taylors nya favoritproducent Aaron Dessner.

Taylor Swift

St. Vincent

St. Vincent har släppt den andra singeln från sitt kommande album, The Melting of The Sun. Låten är en hyllning till kvinnliga artister som överlevt i utsatta positioner. Den psykedeliska rocklåten har en känsla av gospel och hintar mer om 70-tal än St. Vincent annars så hypermoderna sound. Se även musikvideon till låten här.

St Vincent

Chloe George

Chloe George la ut en cover av Kanye West och PARTYNEXTDOORs Ghost Town på TikTok i början av mars som exploderade. Nu har hon spelat in en längre version som släppts på streamingplattformar. Att låten blivit så populär är inget mysterium. Chloe har i sin avskalade version gett låten ett helt nytt sound och karaktär. Nu planerar Chloe att släppa egen musik.

ghost town

Billie Marten

Andra singeln från Billie Martens kommande album är ute, Creature of Mine. Hon beskriver låten som en postapokalyptisk skildring, en önskan om att få fly jorden med någon när allt blir för mycket. Som årets tidigare släpp Garden of Eden visar den här singeln på vilken stor musikalisk utveckling som skett sedan hennes senaste album för två år sedan. Creature of Mine är en av hennes starkaste låtar hittills, med en mer utpräglad och unik ljudbild. Se även musikvideon till låten här.

Billie Marten

Iron & Wine

Iron & Wine har som många andra rotat i arkiven det senaste året. Calm on the Valley är den första singeln av osläppt musik som den 7 maj inkluderas på albumet Tallahassee: Archive Series Volume no. 5. Musiken är daterat till 1998, flera år innan hans debutalbum släpptes. Iron & Wine har tidigare släppt fyra volymer av osläppt musik, den senaste kom 2017.

Iron & Wine

Läs även förra veckans lyssnat här.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This