LYSSNAT – VECKA 13

1 apr, 2022

I veckans lyssnat bjuder Emma Thimgren på ny musik från Koffee, Christian Lee Hutson, Mall Girl, Flume och Ellen Sundberg.

Koffee

Grammy-prisade Koffee har hyllats som reggaemusikens nya hopp, och det är lätt att förstå varför. Hon tar den in i samtiden och sätter sin egen prägel på den. Förra veckan släpptes hennes debutalbum, men nya låtar som Gifted, som står ut särskilt för sin genreöverskridande konstruktion.

Christian Lee Hutson

Det nya albumet från Christian Lee Hutson Quitters är skrivet tillsammans med Phoebe Bridgers and Conor Oberst, och visst hörs det på soundet. Gillar du dessa två är det garanterat att du kommer tycka om det här albumet.

Mall Girl

Oslo-bandet Mall Girl har släppt den sista singeln innan deras album Superstar kommer i april. Lilies’ Dew börjar i ett frenetiskt kaos för att sedan landa i en följsam och välskriven poplåt.

Flume

Flume har släppt den andra singeln, Sirens, från det kommande albumet. Denna gång gästar Caroline Polachek. Låter är något mörkare än vad Flume brukar producera, mot en hård metallisk bakgrund sjunger Polachek om pandemins sirener i ett ensamt London.

Ellen Sundberg

Sundberg fortsätter sin hyllning till Bodil Malmsten. Förra året kom albumet Ett bloss för Bodil Malmsten och nu inför sin turné släpper hon ytterligare en dubbelsingel med låtarna Fruntimmer/Före ägget. Framförallt Fruntimmer är sådär charmigt vispoppig som albumet var.

Skribent:
Emma Thimgren

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This