LYSSNAT – VECKA 13

av | apr 2, 2021 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Marcus Berggren

Komikern, och numera även musikern, Marcus Berggren släppte i veckan sin debut- EP Hökens Gata Hustler. En indierocks-osande debut som har gått varm i mina hörlurar de senaste dagarna, och som har väckt en stark längtan till att få skråla till refrängen på Tjack och CS på valfritt Göteborgskt sunkhak – förutsatt att det finns Jack Vegas och rökrum.

L’Impératrice

Den franska pop- och discogruppen L’Impératrice släppte i veckan sitt andra album Tako Tsubo. Intergalaktisk pop blandas fritt med funk och disco. Spåret Peur des filles är höjdpunkten på skivan – på sval och cool franska sjunger frontpersonen Flore Benguigui om bland annat misogyni över ett disco-beat som gör att kroppen nästan börjar svänga av sig själv.

Snapped Ankles

Post-punkbandet Snapped Ankels släppte förra veckan ett första smakprov på deras kommande album, i form av låten Rhytm Is Our Business. Låten är lika skränig och fartfylld som en kan föreställa sig, men med välkomna inslag av futuristiska synthar. Det känns lite som att få ett slag i ansiktet och en kalldusch samtidigt.

Princess Nokia 

På sin nya singel rappar Princess Nokia om makten i att styra sitt egna narrativ i en mansdominerad värld. Säga vad man vill om tillvägagångssättet, men låten It’s Not My Fault är en explosiv hiphop/r&b-hit, som träffar precis rätt och får en att vilja trycka på repeat gång på gång.

Working Men’s club

Efter sitt hyllade självbetitlade debutalbum förra året är nu det brittiska bandet Working Men’s Club tillbaka med singeln X. Det är snabbt, det är rått, det luktar 80-tal och post-punk. I samband med släppet annonserade bandet även en England-turné som går av stapeln hösten 2021.

 

Författare:
Alva Bergland, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This