LYSSNAT – VECKA 13

av | mar 30, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Halo Maud

Med en röst som på singeln Je Suis Une île’ påminner lite om Björk skapar den Paris-baserade singer-songwritern och muli-instrumentalisten Halo Maud något helt unikt med sin musik. De harmoniska och lekfulla melodierna kombineras med psykedeliska popslingor och praktfulla vokaler. Ibland på franska, men stundtals även på engelska. Vilket egentligen inte har så stor betydelse då musiken talar väl för sig själv.

Puma Blue

I fjol släppte Puma Blue eller Jacob Allen som han egentligen heter, sin debut-EP Swum Baby, en perfekt samling låtar gjorda för ensamhet av lågmäld jazz och lo-fi. Nu är han tillbaka med ny musik och i förra veckan landade nya singeln Moon Undah Water som också den, precis som tidigare låtar, intygar Puma Blue’s exeptionella känsla för musik.

Let’s Eat Grandma

Den trollbindande duon Let’s Eat Grandma fångade min uppmärksamhet redan vid releasen av debutsingeln Deep Six Textbook och sedan dess har Rosa Walton och Jenny Hollingworth bjudit på flertalet enastående låtar, inte minst på deras senast släppta album I, Gemini från 2016. I sommar väntas duon släppa sitt andra album via Transgressive Records och redan nu finns det två singlar att lyssna på i form av låtarna Hot Pink och Falling Into Me.

Funeral

Den nystartade trion Funeral har sina rötter i norra Sverige och har precis släppt sin första demo som innehåller två spår titulerade WASTE och SUGAR. Beskrivningen lyder ”som ett Alvvays på speed och LSD” och sanningen är att det stämmer. Deras intensiva pop har ett snabbt tempo som förhöjer melodierna och gör sig utmärkt till Sanna Heinstedts vokaler.

The Soft Moon

The Soft Moon har släppt en video till låten Give Something från den nyligen släppta plattan Criminal och vi bjuds på något som påminner om en konstinstellation om ångest. Bakom skapandet av videon hittar vi Kelsey Henderson.

 

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This