LYSSNAT – VECKA 12

24 mar, 2022

I veckans lyssnat bjuder Julia Hvalgren på ny musik från Sahara Hotnights, Annelu, Hanne Mjøen, Johanna Amelie och Sam Florian.

Sahara Hotnights

Sällan har en comeback låtit så bra. Sahara Hotnights släpper nu sin andra singel inför kommande albumet Love in Times of Low Expectations, efter ett uppehåll som varade i drygt ett decennium. Med nya singeln Gemini har Sahara Hotnights har skapat ett nytt och organiskt sound som tycks ha grott under bandets paus. Det hela resulterar i mäktig musik som får Sahara Hotnights att än en gång visa att de är bäst på svensk rock.

Annelu

Den 18 mars släppte Annelu sin EP Take Me Out Tonight. Fyra spår strategiskt placerade i en slags kronologisk ordning för en utekväll. Det är mäktiga körslingor, gungande synthar och suktande, desperata texter. Allra starkast är EP:ns titelspår som är en retroflörtande och euforisk låt i samma klass som Mitski. EP:n avslutas likt en utekväll med uppgivna kindapeaceofmind.

Hanne Mjøen

Norska stjärnskottet Hanne Mjoen var den sjunde mest spelade artisten i norsk radio 2021. Nu släpper hon singeln Fall Apart, musik för alla hjärtekrossade som vill ta med tårarna till dansgolvet. Det är ikonisk drum & bass i en elektronisk tappning likt PinkPantheress, som följer med oss till helgens bravader.

Johanna Amelie

Tyska, stigande indie-folk stjärnan Johanna Amelie har efter sin Cloud In A Room hållit över 200 spelningar, antingen med sitt band på scen eller solo. Hennes nya singel Swimsuit får oss att längta till sommaren och stränderna, en hyllning till sommaren och allt som hör till, influerad av Regina Spektor.

Sam Florian

Sam Florian fortsätter sätta sin egen prägel på lo-fi-indie och bedroom pop. EP:n Pretty Lies består av fem skimrande, bubbliga spår skapade i lägenheten i Karlstad, där många hits har levererats under åren. Sista spåret är en överraskande och snygg tolkning av Fleetwood Mac’s Dreams, som framhäver den drömska texten och ger en helt annan bild av originalet.

Författare:
Julia Hvalgren

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This