LYSSNAT – VECKA 12

av | mar 26, 2021 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

FIRST AID KIT

En marskväll 2017, systrarna Söderberg och en unik livespelning. Detta potpurri finns förevigat på hyllningsplattan Who By Fire. Tillsammans med gästartister som Annika Norlin, Frida Hyvönen, Maja Francis och Loney Dear tolkar de kultförklarade Leonard Cohens verk. Får jag välja ett spår blir det So Long, Marianne med samtliga gästartister och Adolf Fredriks föräldrakör, som stegvis växer från en lägereldsvisa till en folkpopsurladdning.

LINN KOCH-EMERY

Linn Koch-Emmerys namn fortsätter att växa på den moderna indierockscenen. Hard to Love är den sista singeln innan debutalbumet, med släppdatum 7 maj. Den är lika vemodig som storslagen indieballad, med ett samtida och luftigt sound. ”Det är en kärlekshistoria förklädd till ett krimdrama”, beskriver Linn Koch-Emmery själv spåret i ett pressmeddelande.

KLARA ZANGERL

Det är ett jazzpopigt soulpaket som 19-åriga Klara Zangerl bjuder på med nya singeln How (What Are You Thinking Of?). Soundet är sömnlöst feelgood-funkigt och de upplösta, korsbefruktade genrerna påminner stundtals om Anderson.Paak. Smakprovet från den kommande EP:n bådar gott!

BALTHAZAR 

Den belgiska indiekvintetten Balthazar lät ett av de största namnen inom dansmusiken remixa singeln Losers till en klubbdänga. Resultatet blev en 80tals-doftande, Bee Gees-inspirerad discokaramell.

ANNA OF THE NORTH 

Norska Anna Lotterud, mer känd som Anna Of The North, är aktuell med sitt första släpp i år. Here’s To Another är ett långsamt och R’n’B-präglat sovrumspopigt spår. ”Det är en av mina favoritlåtar som jag någonsin har skrivit. Det är en väldigt ärlig berättelse om mitt liv”, säger hon själv om singeln i ett pressmeddelande.

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This