LYSSNAT – VECKA 11

18 mar, 2022

I veckans lyssnat bjuder Elin Strömberg på ny musik från Horsegirl, Yumi Zouma, Saloon Dion, Slowgold och Annika Norlin.

Horsegirl

Den 3 juni släpper Chichagobandet Horsegirl sitt debutalbum Versions Of Modern Performance via Matador och under tiden som förväntningarna på albumet växer får vi ta del av singeln Anti-glory. Låten blev till av en slump medan bandet bråkade med en gammal låt under repetitionen och tur är väl det för Anti-glory är precis allt jag vill ha.

Horsegirl

Yumi Zouma

Nya zeeländska Yumi Zouma släpper i dag sitt fjärde album Present Tense. Skivan bjuder på flera guldkorn, men en favorit på albumet är låten Astral Projection som var den sista singeln ut inför släppet. Låten är fjäderlätt och drömsk precis som bandets bästa alster bör vara.

Saloon Dion

Vänner av Shame och Fontaines DC bör definitivt kolla in den brittiska kvintetten Saloon Dion som nu är aktuella med singeln HEY HEY. Det här är brittisk obrydd musik med kobjällra och element hämtade från post-punk och new wave.

Annika Norlin 

Ett outro signerat producenten Andreas ”HYENA” Söderlund förvandlades till en hel remix när Annika Norlin släpper albumspåret The Woods i omstöpt version. Resultatet är perfektion och en dansant förlängning av skivan Mentor som släpptes tidigare i år.

Slowgold 

Att vara chanslös inför kärleken har aldrig varit så vackert som när Slowgold delar med sig av låten Faller hellre. Singeln är den andra låten från Slowgolds sjunde album Kärlek och handlar om att vakna upp och inse att det finns saker man inte kan kontrollera.

Författare:
Elin Strömberg

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This