LYSSNAT – VECKA 11

av | mar 19, 2021 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Kölsch

Brittiska Lunar June gör ett gästspel på ett av spåren från Kölsch nya album Isopolis. Det är ett avskalat och minimalistiskt sound som känns igen från danskens tidigare produktioner. Denna gång mer ledsamt och mindre dansant än annars. Ett album att lyssna på ensam helt enkelt.

YACHT

Det amerikanska multimediakollektivet YACHT släppte under pandemins peak Sub Versions. Ett coveralbum där alla intäkter gick till en organisation som hjälper gigarbetande musiker bland annat. Nu är de tillbaka med ett nytt originalspår i form av dub-osande They Want To Eat Your Lunch.

The Midnight

Synthwave har varit på tapeten ett par år nu. Kanske gör ingen genren bättre än amerikanska The Midnight. Horror Show är en hyllning till skräckkulturen och samtidigt ett perfekt soundtrack till vilken nattlig bilresa som helst.

CHINAH

Mystisk dansk elektronisk pop. Det sammanfattar ganska bra vad CHINAH bjuder på med sitt nya album Feels Like Forever. Mer traditionell pop blandas med avantgarde och renodlad electronica på ett oväntat sätt. Ett sound som kräver lite av lyssnaren, men verkligen går att inspireras av.

Sofia Kourtesis

Peruanskfödda Sofia Kourtesis är en av de rykande heta elektroniska producenter som släppt på den svenska etiketten Studio Barnhus. Nu är hon tillbaka med albumet Fresia Magdalena. Det är ett lekfullt sound som för tankarna till nittiotalets house, samplers och trummaskiner. Samtidigt finns det ett unikt electronicasound som går att koppla till Berlin, där Sofia är bosatt.

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This