LYSSNAT – VECKA 10

11 mar, 2022

I veckans lyssnat tipsar Erik Magnusson om ny musik från Franklin, Pescadores, Tove Styrke, José González, FISHER och Shermanology.

Franklin

Den elektroniska popmusiken har haft det tufft att hitta en ny riktning senaste åren. Ibland känns det nästan som att låtskrivare och artister medvetet går runt i samma hjulspår som en trygghet. Vi vet i alla fall att lyssnarna gillar DET HÄR. Franklin är en del av dem som utmanar det tänket. LEAVE är andra singeln i år inför det kommande albumet. Med känslorna på utsidan och texter som ger långfingret till alla posörer slår Franklin undan benen på oss innan vi hade en chans att värja oss.

Franklin

Pescadores

Tillsammans med underbara, och underskattade, Gardens & Villa från den amerikanska västkusten har producentduon Pescadores hittat ett drömskt sound. Post är nästan som hämtad ur i en film med flöjter, tempo och taktartsväxlingar i en psykedelisk mix. Dessutom utlovas det ett fullängdsalbum tillsammans med tidigare nämnda Gardens & Villa senare under 2022.

Tove Styrke

Sveriges okrönta popdrottning fortsätter att mata ut hit efter hit! Hardcore är ännu ett exempel på enkelt arrangemang toppat med Toves otroliga röst och texter. Som alltid väntar vi DJs med spänning på remixerna som brukar följa hennes släpp. Där brukar årets bästa popdansremix nästan alltid hittas.

José González

Varje gång Göteborgsonen José González släpper nytt kittlar det till i en viss nerv. Det är ett otroligt hantverk att alltid hålla en så hög nivå med bara en akustisk gitarr och en röst som grund. På El Invento EP lyckas han även översätta detta till en körtolkning, en dubversion samt även låtit nya elektroniska stjärnproducenten Sofia Kourtesis remixa. José González bevisar återigen vilken briljant låtskrivare han är!

FISHER, Shermanology

Australiensiska FISHER har inte undgått någon som rört sig i klubbmiljö de senaste åren. Hans monsterhit Losing It har i skrivande stund över 354 miljoner spelningar på Spotify. Tillsammans med holländska Shermanology har han nu kokat ihop årets klubbgolvsmördare It’s A Killa. Även om den inte gör sig rättvis i ett par hörlurar så lovar jag att dansgolven kommer att koka när den rullar igång i sommar.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This