LYSSNAT – VECKA 10

av | mar 12, 2021 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Lust For Love

Lust For Love släpper sitt debutalbum, men låter redan på inledande It Stops With Me behagligt bekväma i sitt artistskap. Det här är ett slags suggestiv soul med rättframma elektroniska inslag, som inspirerats av bland andra Massive Attack, Sade och John Carpenter. Duons historik sträcker sig inte längre än ett år tillbaka, men troligtvis en bra bit in i 2020-talet.

Sarah Klang

Hela Sveriges countryälskling håller lyssnarna på halster med en fjärde singel från efterlängtade albumet VIRGO. Anywhere kombinerar längtansfull hitta sig själv-igenkänning med noggrant avvägda harmonier, som väl får ses som ett av artistens signum. Låten bjuder inga egentliga överraskningar, men är medryckande, och höjer förväntan inför albumsläppet den 7 maj.

LP

Amerikanska singer-songwriterns släpper singeln One Last Time, vars refräng för tankarna till Aviicis Hey Brother lite för mycket för att man ska kunna tala om hitpotential hos denna trallvänliga poplåt. Men låtens budskap är fint, om betydelsen av de små ögonblicken i alla relationer, och LP:s är alltjämt originell.

Wy

Inom kort släpper Wy, indieduon från Malmö, sitt tredje album Marriage. Tredje singeln vi får höra heter That Picture of Me, och är ett försök att tackla den samtida känslostorm som kan drabba en när man alltför hastigt kastas mellan olika flöden på sociala medier. Sången rymmer ett tyglat vrede och arrangemanget snyggt gitarrspel, jag hoppas höra mer av bådadera på Marriage.

Ishi vu

Stockholmbaserade producenten ishi vu, som bland annat har den omskrivna EP:n Drömhus (2017) på sitt cv, utkommer i april med sitt debutalbum: La Luz. Singeln This is your Life har något eget, en lika hoppfull som uppfordrande ton, som trots sin klubbkompatibilitet tillåter att spelas också vid mer stillsamma tillfällen.

Författare:
Rut Berling, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This