LYSSNAT – VECKA 1

7 jan, 2022

I årets första lyssnat bjuder Elin Strömberg på ny musik från serpentwithfeet, Unknown Mortal Orchestra, Min Stora Sorg, TORSI, Gina Dirawi och Daniel Boyacioglu.

Gina Dirawi och Daniel Boyacioglu

Gina Dirawi och Daniel Boyacioglu släpper i dag låten Ensam till förmån för Cancerfonden. Det är ett stämningsfullt och vackert samarbete som Dirawi beskriver som en längtan att få bära någon man älskars börda, men lamslås över att det inte går. Att känna stark kärlek till en situation som också håller på att gå sönder.

Gina

Min Stora Sorg 

Min Stora Sorg är aktuell med remixen Flyttfågel – Baila Con Bögar. En dansant och utsökt remix producerad tillsammans med Sandra Windahl. Anso Lundin beskriver låten som ett euforisk dans-athem för att hylla till sin publik som till stor del består av gays.

Serpentwithfeet

serpentwithfeet avslutade 2021 med att dela med sig av en tolkning av låten Bless The Telephone som ursprungligen släpptes 1971 av Labi Siffre. Det är en vackert avskalad låt med romantisk lyrik framför likt en konversation.

TORSI 

På låten Brofästets park väcker TORSI tankar om vad ensamheten gör med en människa och hur viktigt det är med närhet till andra människor. Låten spelades in under början av pandemin och på omslaget ser vi TORSI hålla sin dotter som är en av anledningarna till att ensamheten inte längre är lika närvarande i artisten liv.

Unknown Mortal Orchestra 

Visserligen är det lite sent för en jullåt men Unknown Mortal Orchestras senaste alster SB-09 förtjänar ett omnämnande. Ett arton minuter långt instrumentalt alster som både bjuder på solkyssta ljudandskap och reaggerock.

Författare:
Elin Strömberg

 

Pin It on Pinterest

Share This