LYSSNAT – VECKA 1

av | jan 8, 2021 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter. 

RHYE

Den vackraste av falsetter släppte i går en ny singel; Come In Closer. Det är lika vackert som en föreställt sig. Stråkar möter pop och rytm på ett magiskt sett. Precis vad januari behövde.

VARG2TM feat. BLADEE

För en musikkreatör som enligt utsago inte själv lyssnar på techno, känns Jonas Rönnbergs kreativa förmåga att skapa sin musik utomjordisk. Rönnberg, namnet bakom Varg, skapar sinister experimentell ambient techno. I slutet av året släppte han en ny låt, C2E, tillsammans med Bladee. Inte helt oväntat men ack så bra.

LATE JUNE

Senaste året har ny musik från Late June rullats ut på löpande band och det verkar som trenden fortsätter. Senaste låtsläppet Breathe är rykande färsk per i dag. En låt som kommer få kanta våren och försommaren när ljuset återvänder. Passa på att lyssna även på Enchanter som släpptes i början av december.

ROOSEVELT

Äntligen en uppföljning på Roosevelts senaste album Young Romance i form av EP:n Strangers. Fyra nya låtar som alla flörtar med musikvärldens senaste trend: 80-talets discoera. Dock känns det som ett fullkomligt naturligt steg för Roosevelt som är mästare av att väva samman alla typer av dansmusik, disco eller inte.

LONDON GRAMMAR

Engelska trion London Grammar inleder året med nya singeln Lose Your Head. Tillsammans med det föregångna årets singlar Baby It’s You och California Soil är nytillskottet i mycket gott sällskap. Kan inte annat en att älska Hanna Reids dramatiska sångröst till soulig elektronisk pop.

Författare:
Lili Gustafsson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This