LYSSNA: Samuel Hällkvist – Sustain (feat. Kavi Kwai)

av | maj 3, 2021 | Artiklar, LYSSNA:, Ny musik

Kavi Kwai gästar Samuel Hällkvist på nya singeln Sustain. Ett samarbete som tog fart när Kavi Kwai gästade vårt format fem album.

Sångerskan, producenten och kompositören Julia Ringdahl känner vi igen som en av medlemmarna i Hey Elbow, samt som medlem i Alice Bomans liveuppsättning.

Förutom det gör Julia Ringdahl musik under aliaset Kavi Kwai och nu är hon aktuell med ett samarbete med Samuel Hällkvist på singeln Sustain. En låt som enligt Hällkvist handlar om betraktelse och att inte ta något för givet, vilket känns väldigt relevant för den här tiden på så många plan.

Låten var till en början instrumental, men idén till samarbetet uppkom när Kavi Kwai gästade vårt format fem album där hon tipsade om Samuel Hällkvists musik.

– Låten var från början instrumental och tänkt att vara med på min platta Epik, Didaktik, Pastoral men det kändes som att den saknade något så den fick vänta till rätt tillfälle. Då jag läste att Kavi Kwai tipsade om en av mina plattor på en blogg så tänkte jag att det vore kul att göra något ihop eftersom jag tycker om det hon gör – den där låten kanske kunde komma till användning och få en lite annan riktning. Det visade sig snabbt att den i allra högsta grad kunde det.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Alice Boman och Mike Højgaard

Pin It on Pinterest

Share This