LYSSNA: Sam Fender – Winter Song

av | nov 29, 2020 | Artiklar, Ny musik, Nyheter

Sam Fender har släppt låten Winter Song där han uppmanar lyssnaren att tänka på de utsatta i samhället.

Winter Song är en låt som är skriven av artisten Alan Hull och kom redan 1970 när bandet Lindisfarne släppte albumet Nicely Out. Låtens budskap bottnar i att vi alla måste göra mer för varandra, speciellt i tider då det är svårt. I låten sjunger Sam Fender bland annat om att tänka på de som är utan hem när vintern och kylan smyger sig allt närmare.

Till radiokanalen Radio X berättade Sam Fender att han tycker att Winter Song är en av de bästa jullåtarna som finns och att Alan Hull är en av hans stora musikhjältar. Valet av låten var naturligt då han ville göra något som kändes nära hjärtat. Han säger vidare att låten originaltext känns relevant än idag och att det är ett julbudskap om att vi alla behöver bli mer empatiska och tänka mer på människor som har det svårt.

Sam Fender släppte sitt debutalbum Hypersonic Missiles under 2019. Till musiksajten NME berättar han att det albumet kändes som ett slags greatest hits eftersom att låtarna hade skapats under flera år. Han arbetat nu med att skapa sitt kommande andra album som han beskriver som ett mycket mer sammanhängande album. Något releasedatum för det albumet finns inte än.

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This