LYSSNA: Oliver Tree – Life Goes On (feat. Trippie Redd & Ski Mask The Slump God)

27 dec, 2021

Billie Marten

Oliver Tree släpper en ny version av sin låt Life Goes On. På spåret gästas han av Trippie Redd och Ski Mask The Slump God.

Det var tidigare i år då Oliver Tree släppte en deluxeversion av sin platta Ugly is Beautifful som låten Life Goes On var ett av extraspåren. En låt med ett catchy sound men som kändes en aning repetitivt efter några lyssningar.

Nu har spåret fått nytt liv med hjälp av gästartisterna Trippie Redd och Ski Mask The Slump God, ett samarbete som gör mig förvånad men intresserad. Oliver Trees udda sound med poprock och elektronisk musik möter hiphop och melodisk rap.

Soniskt är det kul att se hur Oliver Trees excentriska ljudbild klickar så bra med rappandet från gästartisterna. Blandningen av tunga gitarriff och en surrande synt tillsammans med rapparnas fläckfria framföranden ger låten konstraster som originalversionen saknar.

Lyriskt handlar låten om att ta sig vidare i livet och att försöka släppa tankar som är mentalt påfrestande. Samtidigt bidrar gästartisterna med verser om svåra förhållanden som flyter på fint med ljudet av en nedtonad elgitarr.

Denna remix av Life Goes On blandar det bästa från Oliver Tree tillsammans med rap och hiphop. Musiken är fortfarande bisarr och catchy samtidigt som Trippie Redd och Ski Mask The Slump God ger låten ett snyggt stilistiskt skifte.

 

Skribent:
Leonard Lukic

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This