Foto: IMDb

Foto: IMDb

MANHATTAN LOVE STORY

Regi Michael Fresco Manus Jeff Lowell Medverkande Analeigh Tipton, Jake McDorman, Nicolas Wright och Jade Catta-Preta Premiär 30 september på ABC

Efter Sex and the City och Vänner känns det bra att kärleken är tillbaks på Manhattan. Den något Carrie Bradshaw-möter-Bridget Jones-liknande Dana (Analeigh Tipton) har precis flyttat till staden med de många möjligheterna för att uppfylla sina drömmar. Inneboende hos sin gamla rumskompis från college Amy (Jade Catta-Preta) och hennes man David (Nicolas Wright) försöker Dana att lära sig storstadspulsen. Första dagen på jobbet som copyrighter blir en katastrof och dagen avslutas med en ännu värre date med Davids bror Peter (Jake McDorman) som Amy har ordnat. Peter är killen som jobbar för sin pappa på ett företag som gör troféer och likt sitt jobb är det också troféer av kvinnor han samlar på. Hans självupptagna manér och oförmåga att inte låta bli att titta på kvinnors bröst när de pratar leder till att Dana lämnar middagen med hicka och i tårar. Peters fatala försök att be om ursäkt slutar i ett andra försök att be om ursäkt och det omaka paret tycks ändå kunna fortsätta sin resa på Manhattan.

Manhattan Love Story är en typisk screwball comedy, tänk Happy Endings och Scrubs, från ABC med snabba dialoger och dysfunktionella karaktärer. Tittaren får hela tiden höra Dana och Peters tankar och deras sätt att ångra och ibland hylla det de säger eller gör. Dana är den söta girl next door som charmar med sina egenheter och viljan att passa in men istället bara blir mer egen. Peter är killen som kommer äntligen att sättas plats genom att träffa en tjej som är snabbar än han själv i tanken. Och inte kommer att ta att han tittar i hennes uringen istället för att lyssna på vad hon har skrivit upp på sin lista över saker hon vill göra i New York. Både serier som Happy Endings och Vänner handlar om de vanliga människorna som är mitt i livet av strul med karriärer och relationer. Men oavsett hur dagen slutar har de ändå varandra och det är bara bästa vänner som förstår dina mest skruvade egenheter. Och båda serierna, likt Manhattan Love Story, utspelar sig i New York och allting är ändå övertäckt med filter av skämt och tokiga upptåg.

Kärleken på Manhattan är en mysig serie som ändå gjorde att jag drog på munnen emellan åt. Tyvärr siar jag att detta är en serie som kommer att ha svårt att överleva i komdieseriernas stora djungel. Fint med New York och den ”vanliga” människan och dess problem med kärlek, jobb, sex och relationer. Men man har sett det förr och det krävs mycket för att leva upp till det som har varit, tänk Vänner och Sex and the City, det var tider det.

Pin It on Pinterest

Share This