Dags för den tredje och också den sista dagen på Copenhagen Fashion Week. Idag bevakar vi visningar från märken som Jean // Phillip och Nicholas Nybro. Här samlar vi bilder och recensioner från visningarna.


Jean // Phillipimage

TRE ORD SOM BESKRIVER KOLLEKTIONEN: Detaljerat, rent och mästerligt.

FÄRGSKALA: Blått, svart och militärgrönt.

NYCKELPLAGG: Shorts och skjortor.

SAMMANFATTNING: Mönstren känns helrätt, det mesta känns faktiskt helrätt och kanske är det hans bästa visning någonsin. Det är blått och vitt och känns som en vicks halstablett för själen. Det är så enkelt men så detaljerat. Fantastiskt!

BÄST: Gjord för att sälja, inte att visa.

SÄMST: Gjord för att sälja, inte att visa.

TEXT: Nicklas Kihlberg


T.A.C.image

TRE ORD SOM BESKRIVER KOLLEKTIONEN: Blomexplosion, färgglatt och mönstermix.

FÄRGSKALA: Blått, vitt och rött i olika prints.

NYCKELPLAGG: Klänningar och byxor.

SAMMANFATTNING: T.A.C. visade upp sin kollektion med en balettuppvisning klädd i ljuvliga blomprint. Med japanska drag, solfjädrar och blomkransar tippade dessa kvinnor runt på tårna. Uppvisningen tog plats i en elegant lägenhet med kungliga influenser men trots den fina balettuppvisningen drogs uppmärksamheten från kläderna. Det är farligt att satsa på denna form av visning då ögat lockas till tusen olika saker. Kreationerna förtjänar mer uppmärksamhet.

BÄST: Den uppfriskande färgskalan som de har skapat till kreativa print.

SÄMST: Alla plagg flöt samman i ett.

TEXT: Martina Axtelius


Nicholas Nybroimage

TRE ORD SOM BESKRIVER KOLLEKTIONEN: Konceptuellt, surrealistiskt och vågat.

FÄRGSKALA: Rosa, blått, brunt, beige och smaragdgrönt.

NYCKELPLAGG: Skjortor, nattlinnen och andra plagg som inte riktigt kan definieras med ord.

SAMMANFATTNING: Nicholas Nybro tar oss med på en resa genom HC Andersens saga Snödrottningen. Från början kläs modellerna i nattlinnen och pyjamasbyxor, redo för en godnattsaga. Sedan blir de successivt själva en del av historien i takt med att kläderna blir allt mer surrealistiska. Här gör Nybro en avantgardistisk helomvändning vilket leder till att publiken ställer sig upp och jublar. I samma stund kvalar visningen in som veckans bästa, hittills åtminstone.

BÄST: Att Nybro håller sig trogen till konceptet och struntar i alla regler.

SÄMST: Hade velat se ännu mer av den avantgardistiska delen.

TEXT: Ellen Pan


Designers’ Nestimage

Designers’ Nest är en av Nordens främsta designtävlingar. Några av Nordens främsta designskolor tävlar med tre studenter var. Visningen höll väldigt hög klass och studenterna bjöd på mycket bra. I år representerades Textilhögskolan i Borås av Klara Hobbs, Sara Lundberg och Louise Wånggren. Sara Lundberg var också den som tog hem hela tävlingen.


Mardou & Deanimage

TRE ORD SOM BESKRIVER KOLLEKTIONEN: Klinisk, kontemporär och klurig.

FÄRGSKALA: Vitt och lite grått, blått, grönt och rosa.

NYCKELPLAGG: Kostymer, klänningar och skjortor.

SAMMANFATTNING: Spetskragarna återvänder i en subtil och skör kollektion. Mardou & Dean visar herr- och damlinjerna tillsammans och vi ser många intressanta konstruktioner vilket skapar en modern känsla. Men många  av detaljerna är också märkliga. Det är svårt att riktigt förstå vad som är tanken. Topparna är många, men dalarna likaså.

BÄST: Många wow-plagg.

SÄMST: Lika många what-plagg.

TEXT: Nicklas Kihlberg

Pin It on Pinterest

Share This