Into The Valley är en elektronisk musikfestival som anordnas för andra året i rad i kalkstensbrottet Dalhalla, strax utanför Rättvik i Dalarna. Med start torsdag 28 juli pågår festivalen i tre dagar och under de två dagarna kommer drygt 70 artister och DJ:s framföra på Dalhallas vackra scen. Både svenska och utländska elektroniska stjärnor står med på spelschemat, här nedan hittar du Popmanis 5 tips om vad du måste se på Into The Valley.

1.Baba Stiltz

Bildresultat för baba stiltz

Att kalla Baba Stiltz för underbarn är lite av en underdrift, då hans produktionstakt och kvalitet sällan hittas hos personer i hans ålder. Som 21-åring har han redan etablerat sig som en av Sveriges största producenter, med Studio Barnhus i ryggen och arbete med bland andra Yung Lean i bagaget. I år släppte han nytt material som bådar gott inför spelningen på Into The Valley.

När: Fredag 29 juli


2. Honey Dijon

honeytop

Från staden där housemusik föddes och formades, Chicago, kommer Honey Dijon som producerat egen musik ett bra tag nu men som främst beskrivs som en fantastisk liveartist. Hennes musik är en fin länk mellan gammal, traditionell house och ett mer underjordiskt, hårt och mörkt sound som är mycket spännande. Tänk dig bara att få höra Honey liveprogrammera den hamrande Houze, vilken tanke.

När: Lördag 30 juli


 

3. Ricardo Villalobos

ricardo3

Med en så pass intressant genre som ”mikro-house” bland de som det sägs att han spelar är Ricardo Villalobos en gammal räv i den elektroniska svängen. Sina första EP:s släppte han redan under tidigt 90-tal och sedan dess har han arbetat flitigt och givit ut något minst vartannat år. ”Mikro-house” är, förutom en intressant genre, passande för det den tysk-chilenska Ricardo sysslar med, hans alster kan sträcka sig långt men förvandlas evinnerligt under resans gång.

När: Fredag 29 juli


 

4. Ellen Allien

ellentop

Ytterligare en tysk elektronisk veteran med början till sin karriär i 90-talets start kommer till Into The Valley, ingen mindre än Ellen Allien. Med bakgrund som radio-DJ och klubbsurfare kan ett förstklassigt gig väntas från Allien, som än idag fortsätter att vrida och vända på sitt artisteri och sin musik.

När: Lördag 30 juli


5. Johanna Schneider

johannaschneider1

Mångsysslaren Johanna Schneider driver bland annat bolaget Bossmusik, spelar i duon Sthlm Murder Girls och bokar artister för Under Bron. Efter en intervju i Sonic om Johannas vinylsamling framgick det tydligt hur mycket hon brinner för det hon gör, för musiken och allt omkring den. Därför blir det spännande, som alltid, att se vad kan hända under hennes framträdande i Dalhalla.

När: Lördag 30 juli


 Se hela programmet här.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This