Hyllning till Yoko Ono

8 jan, 2022

Yoko Ono

Ett nytt hyllningsalbum till Yoko Ono har annonserats. Samlingen har satts ihop av Benjamin Gibbard från Death Cab for Cutie och gästas av artister som Sharon Van Etten och Japanese Breakfast.

Samlingen som fått namnet Ocean Child: Songs of Yoko Ono är en upprättelse för Yoko Ono, vars musikaliska arv blivit förbisett, menar Benjamin Gibbard. 

– Det här är en artist som har gjort allt ifrån avant-garde till tuggummipop, ofta en blandning på samma album. I många år har jag ansett att hennes låtskrivande har blivit oacceptabelt förbisett. Hon har konsekvent skapat melodier lika minnesvärda som dem skrivna av de bästa popskaparna, skriver Gibbard i ett pressmeddelande.

David Byrne and Yo La Tengo’s cover av låten Who Has Seen The Wind? är den första singeln från projektet och finns ute nu. Hela samlingen släpps 18 februari och innehåller tolkningar av Sharon Van Etten, Japanese Breakfast, The Flaming Lips, Deerhoof, Jay Som och Death Cab For Cutie.

Samtidigt släpps också en podcast som Gibbard gör tillsammans med Jenny Eliscu, där de diskuterar de tolkade låtarna tillsammans med artisterna.

 

Skribent:
Emma Thimgren

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This