KarinI dag fyller TV4 25 år. Kanalen har givit oss en hel del underhållning sedan den 15 september 1990. Underhållning som vi kanske inte hade kunnat vara utan. För hur hade det varit om inte TV4 hade funnits? Vad hade vi missat?

Vi hade inte fått se Loket i Bingolotto. För det hade inte funnits något Bingolotto. År 1991 började man sända det än i dag populära programmet för hela Sverige då tidigare två-tre åren sändes endast som lokal-tv i Göteborg. Så tack för Bingolotto!

En annan sak jag vill tacka för är Idol. Utan det hade vi i dag inte haft Agnes, Darin, Tove Styrke och Erik Rapp. Vi hade inte haft den musiken som vi i dag har. Tack för Let’s Dance som gav oss vetskapen om att en av Sveriges starkaste man Magnus Samuelsson kan röra på höfterna. Tack!

Tack för alla dramaserier som ni har givit oss. 90-talets såpoperor var någonting som de flesta växte upp med. Hur hade ens liv sett ut utan Nya Tider, Skilda Världar och Tre Kronor? Tomt? Troligtvis. Eller alla de otagliga timmarna man har lagt för att se på Johan Falk.

Men kanske mest tack för de viktiga diskussionerna som kommit fram tack vare er. Som när Tensta reste sig upp och gick på Nyhetsmorgon eller när Jenny Strömstedt bjöd in ”machomän” som Oskar Palmenfeldt och Paolo Roberto för att diskutera den manliga könsrollen.

Så tack så mycket för allt ni har givit oss på de här 25 åren. Tänk vad ni kan ge oss på 50 år.

Pin It on Pinterest

Share This