Foto: IMDb

Foto: IMDb

De senaste tio åren har TV-serier gått ifrån rent skräp till att placeras i det kulturella finrummet. HBO har gett oss kvalité efter kvalité efter storsatsningar som Deadwood och framför allt Sopranos. Idag är TV-serier bättre än någonsin och det hör till vanligheterna att stjärnregissörer väljer TV framför film. Men vad ska man fördriva tiden med under hösten för att stilla abstinensen från Game Of Thrones och Mad Men som fortsätter till våren?

Den kanske mest intressantaste premiären under hösten är Gotham. Serien som kommer att bli en så kallad ”prequel” till Batman där vi finner poliskommissarien James Gordon i huvudrollen till historien innan Bruce Wayne tog på sig manteln som Gothams svarta riddare. Så kryssa för den 25 september i TV-tablån då serien har svensk premiär på C More, och räkna med att vi då kommer att få stifta bekantskap med en ung Bruce Wayne.

Utöver Gotham tänker jag även ta igen det som jag missat av HBO:s nya sci-fi-drama The Leftovers. Vilket jag också rekommenderar er att göra om ni nu skulle ha missat denna exceptionella serie som känns som en mognare version av Damon Lindelofs tidigare serie Lost. Gangstereposen Boardwalk Empire med Steve Buscemi i huvudrollen kommer till avslut denna höst, något som inte bör missas. Detsamma gäller även den sjunde och sista säsongen av Sons Of Anarchy, en serie jag kommer att ta igen efter denna avslutande säsong som sänds nu under hösten. Men det enda som genuint intressear mig är faktiskt Blu-ray-utgåvan av det mästerliga Sopranos som vi finner i butik under nästa månad. Sopranos tillhör toppskiktet och är kanske det mest intellektuellaste och nyanserade i TV-väg någonsin. Har du ännu inte stiftat bekantskap med den dysfunktionella och deprimerade gangsterbossen Tony Soprano så är detta egentligen det enda du bör se i höstmörkret.