Fem guldkorn att se på Festival Del Mar

av | jun 28, 2018 | Artiklar, Läsvärt

Det börjar dra ihop sig mot årets upplaga av Festival Del Mar och vad passar då bättre än en festivalgudie för att ta reda på vilka akter du absolut inte får missa? Nedan presenterar vi fem guldkorn från årets lineup som kommer inta de nya scenerna vid Dockyard Hotel.

Pink Milk

Pink Milk är duon som går sin egna väg och skapar fantastiska ljudlandskap som inte liknar något du tidigare hört fyllda med en massa reverb och eko som skapar en nästintill filmisk atmosfär. Pink Milks Maria och Edward Forslund är helt enkelt unika i sitt sound där det råa möter det vackra i en kontrastrik och ytterst lyckad och fängslande kombination.

Ruby Empress

Ruby Empress är ett band som låter kreativitetens gränser vara flytande. Konst, musik, mode, film och fotografi går in i varandra i Ruby Empress värld och uttrycket landar i något som resulterar i en nästintill elektrisk urladdning som går att bevittna på scen. EP:n Empressionism som släpptes förra året hyllades av såväl kritiker som publik och nu är bandet aktuellt med nytt material i form av ​Min​d Games Session som vittnar om att bandet besitter en bred musikalisk palett där samma kompromisslösa känsla för välskräddad musik fortfarande är högst närvarande.

Vita Bergen

När Vita Bergen spelar live är det helt utan återhållsamhet, något som enklast kan beskrivas som en musikalisk urladdning. Bandet har sedan debuten gått från nykomlingar i musikbranschen till skickliga musiker med många turnémil i bagaget och med en smak för välkomponerade melodier och låtar. Deras liveframträdanden sticker ut från mängden, fyllda med inlevelse och scennärvaro hela vägen från start ända tills de kliver av scenen, så missa inte detta!

Junior Brielle

Syskonduon har på kort tid gjort sig ett namn i Musiksverige, från Strages hyllningar i TV4:as morgonsoffa till att ha en självklar plats i folks Spotify-spellistor. Kanske har det att göra med bandets stundtals smärtsamt träffande skildringar av såväl uteliv som livet i allmänhet. Junior Brielle, vars text alltid tycks vara skriven av någon med vassa, drömmande eller iakttagande ögon paketeras och levereras smart, snyggt och ärligt till poptoner och synthar.

Italo Bitches

Bara namnet räcker nästan för att en ska vilja tipsa om denna punkt i festivalprogrammet, men utöver detta så är ju en air av 80-tal och Italodisco aldrig någonsin fel. Duon som utgörs av Mira Aasma och Anna Törnqvist är kanske en av Festival Del Mars med klubbiga bokningar och vi väntar spänt på vad deras gig kan tänkas erbjuda.

Författare:
Amanda Båmstedt, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This