Fem album med Zikai

19 jun, 2021

Zikai

Zikai kammade nyligen hem en Grammis för EP:n Make You Mine och i dag gästar hon vårt format fem album för att berätta om betydelsefulla samlingar från Drake, Post Malone och TWENTY88.

Drake – TAKE CARE (2011)

Den här plattan fick mig att förstå hur ett heartbreak känns innan jag ens hade varit kär. Minns hur jag satt i mitt flickrum och var helt chockad över att text och musik kunde kännas så. Jag växte upp i ett klimat där män visade sig sårbara extremt sällan, så att få höra Drake uttrycka sina känslor av ånger, förälskelse, ensamhet och allt däremellan (dessutom i otroliga RnB-melodier), var verkligen en ögonöppnare för mig. Sen såg jag honom live 2011 och skröt hela veckan i skolan om att han hade pekat ut mig i publiken. Good times!

Bästa spår: The real her

Drake

Jhene Aiko – Souled Out (2014)

Jag var 16 år och olyckligt kär när albumet kom så än idag slungas jag tillbaka till det jag kände när jag lyssnade på albumet då. Hade det på repeat när jag var i Brasilien och satt på olika bussar som tog mig igenom Rio de Janeiro, ni kan ju tänka er hur den fantastiska utsikten från fönstret iscensatte musiken på ett sjukt najs sätt. Jag kunde inte njuta fullt ut eftersom mina tankar ockuperades av honom där hemma, och när jag inte kunde förklara varför, så var det egentligen bara Jhene som kunde sätta ord på det jag kände. Deep stuff.

Bästa spår: Spotless mind

Jhene Aiko

TWENTY88 – TWENTY88 (2016)

Varför jag föll för denna platta var mycket för att det var så oväntat att den kom ut. Jhene Aiko och Big Sean är två av mina favoritartister så jag blev överlycklig när den släpptes. Tycker verkligen om hela konceptet, att dom sjunger till varandra och förklarar sina olika perspektiv på sin relation till varandra. Ibland tror jag dom beskriver verkliga händelser och ibland är det fiktivt. Sexig RnB rakt igenom och Big Sean slutar aldrig att chocka mig med sina smarta bars och oväntade rim.

Bästa spår: 2 minute warning

TWENTY88

Post Malone – Stoney (2016)

Jag kommer alltid hålla fast vid att 2016 var det bästa musikåret någonsin. Drake och Justin släppte feta album, men Stoney tog mig med storm och åska och blixtar, hela köret! Jag och min bästa vän lyssnade på det här albumet som om det va crack i det. Jag hade samma känsla som när jag lyssnade på Take Care första gången, men föll istället för Post Malone’s ljudbild, melodier och röst snarare än texterna.

Bästa spår: too young

Post Malone

Kehlani – You should be here (2015)

Minns att jag var på en strand när Spotify spelade upp ”Rekommenderade låtar”, så var You Should Be There en av dom. Jag gick hem direkt, spelade upp albumet för mina kompisar och var så lycklig över att någon gjort musik precis på det sättet jag vill att musik ska låta. Hon var verkligen spot on, fortvarande en favorit!

Bästa spår: how that taste

Kehlani

Fotograf:
Jessica Sixtensson

 

Pin It on Pinterest

Share This