Fem album med Wilma Nea

av | maj 16, 2020 | Artiklar, Fem album med, Läsvärt

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Paper castles – Alice Phoebe Lou (2016)

Mmm njutning. Skivan har ett tydligt sound som är lätt att ta till sig och tycka om, det låter varmt, lekfullt och kroppsnära. Jag älskar Alice Phoebe Lou som artist och tycker allt hon gör är underbart.

Bästa låt: New song

The idler wheel… – Fiona Apple (2012)

Fiona Apple fick ett välförtjänt uppsving i april med sitt megahyllade album Fetch the bolt Cutters. Här däremot, 2012, blev jag kär i Fiona. Det jag gillar med The Idler Wheel är att pianot får ta mycket plats, och samarbetar med jazztrummorna och Fionas röst på ett sätt som bjuder in till inre bilder. Ljudbilden behöver aldrig bli för komplicerad, men den är alltid rolig och meningsfull.

Bästa låt: Daredevil

Dans med svåra steg – Lars Winnerbäck (1996)

Lars Winnerbäcks debutalbum. Ett perfekt folkigt singer-songwriter-album. Instrumentationen är underbar, och ger ett intryck av att de hade väldigt roligt när de skrev och arrangerade. Min mamma har faktiskt en kassett med vad jag tror är opublicerade demos från just detta album, som hon fick av någon bekant till någon bekant till Winnerbäck. Lasse från Linköping står det på.

Bästa låt: Försvarstal

Madness is Too Pure – MaidaVale (2018)

Det första jag vill göra när den sociala distanseringen är över är att se MaidaVale live igen. Jag såg dem förra året när jag spelade med Children of The Sün på samma festival. Det här albumet ger ett hum om hur det var. De långa looparna, härligt skumma slingorna, stora rummet välkomnar dig varmt till din trans!

Bästa låt: Gold Mind

Introducing: Hello Saferide – Hello Saferide (2005)

Ett underbart debutalbum som hänger med på många promenader, och inspirerar mig. Skivan innehåller en del spår som låter väldigt hemmasnickrade, och en del spår som låter mer som vad som senare skulle bli Säkert!. Jag gillar båda delarna.

Bästa låt: I don’t sleep well at all

Fotograf:
Sam Florian

Pin It on Pinterest

Share This