Fem album med Vånna Inget

31 jul, 2021

Vånna Inget

Vånna Inget gästar i dag vårt format fem album och berättar om betydelsefulla samlingar från ABBA, Paul Simon och Mogwai.

Stevie Nicks – Stand back (1981-2017)

Karolina Engdahl: – 3 timmar och 2 minuter med allt jag vill ha, dvs Stevie Nicks, hennes unika röst och utryck. Magi och brinnande puls i en evighet. Jag lyssnar allt mindre o faller med det också mer sällan för musik på samma sätt som när jag var yngre och nu är jag snarare en ”gamla” låtar-junkie. Men detta 40- låtars album kan jag med lätthet falla rakt in i, men visst, spåret med Santa Claus is coming to town hoppar jag alltid över.

Bästa spår: Rooms on fire och Stand back är två favoriter av flera. 

Stevie Nicks

ABBA – Voulez Vous (1979)

Andréas Almqvist: – Ett lite underskattat album med massa briljanta Hits med ett av världens bästa band genom tiderna. 

Bästa spår: Lovers

Abba

Mogwai – Rave Tapes (2014)

Christine Owman: – Ett album som är ständigt närvarande och som har varit ett soundtrack till många situationer genom åren pga sin filmiska karaktär. Med mycket instrumentalt, en mångfacetterad ljudbild, dynamik, driv och några av de vackraste harmonierna och melodierna är det ett album som är fastnålat på min topplista. Där finns partier som är så fulländade att de går rakt in i bröstkorgen varje gång. Har en inte introducerats till eller upptäckt modularsynthar och/eller effektpedaler så är Mogwai en given inkörsport och Rave Tapes en fin introduktion.

Bästa spår: Heard About You Last Night och Remurder

Mogwai

Derek and the Dominos – Layla and Other Assorted Love Songs (1970)

Karolina Engdahl: – Låten Layla är den som rullar på repeat, vi tycker att det är världens bästa hårdrockslåt. Tommy- gitarr.  

Graceland – Paul Simon (1986)

TommyTift: – En av de mest inspirerande skivorna jag hört. Genreöverskridande, nyskapande, traditionell samtidigt. Inspirerande att bryta sig loss ifrån sina redan stampade spår och ta helt nya vägar.

Bästa spår: Graceland, Diamonds on the Soles of Her Shoes och The boy in the bubble.Paul Simon 

Fotograf:
Julian Emile Gued

 

Pin It on Pinterest

Share This