Fem album med Vacation Forever

av | jan 30, 2021 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

And Don’t The kids Just Love it – Television Personalities (1981)

Dan Treacy frontmannen och den enda konstanta medlemmen i bandet har nog inspirerat mig mer än någon annan, han förtjänar så mycket mer credit än vad han fått. Sättet han skriver på är allt ifrån olyssningsbart till den mest briljanta popen som gjorts senaste tre decennierna. Hittar man något annat freak som fattar Television Personalities har man hittat en vän för livet!

Bästa spår: A picture of dorian gray

Souvlaki – Slowdive (1993)

OKEJ, här kommer min absoluta favorit shoegaze skiva att må piss till som faktiskt får en att må ännu mer piss men så mycket piss att det tillslut blir till guld som smälter in i själen och ger en odödlig känsla av tro, hopp och kärlek.

Bästa spår: When the Sun Hits

Weird Era Cont – Deerhunter (2008)

Deerhunter presenterades för mig av Samuel Hultin, gitarristen i mitt gamla band Tussilago när jag var 18. Vi åkte till Indien och hyrde moped, rökte kopiösa mängder gräs och lyssnade på Deerhunter och vid det ögonblicket bestämde jag mig för att börja med musik och aldrig sluta. Det var tack vare Deerhunter och Weird Era Cont.

Bästa spår: Man ska lyssna på hela skivan men om jag måste välja vilket jag inte kan göra så väljer jag Vox Humana.

Go Tell Fire To The Mountain – Wu Lyf (2011)

Den här skivan är helt jävla otrolig! Inspelad i en kyrka med känsla och eld i själen som räcker och blir över till hela universum. Jag tänker att om jag hade levt en gång till i en annan dimension där ingen hade hört Wu Lyf så hade jag snott allt dom gjort, levt i förnekelse och kallat det mitt.

Bästa spår: Heavy pop

In Rainbows – Radiohead (2007)

Min go to heartbreak platta! Jag blev super mega jättekär i en tjej en gång och skivan hade just kommit ut när vi gick hem till mig efter att jag blivit blixtförälskad i henne på ett dansgolv. Hon visade mig den här skivan och den åkte rakt in i hjärtat och har aldrig lämnat den platsen. Naiv kärlek och fylla kan absolut ha med saken att göra men jag tycker att den är som en perfekt kärleksfilm. Den låter som Eternal Sunshine of a spotless mind ser ut. Det blev såklart inget av min naiva kärlek-vid-första-ögonkastet-historia men förhållande med ”In Rainbows” har jag inte kommit över än. Den åker fortfarande fram vid jämna mellanrum och då blir jag 19 år och kär igen.

Bästa spår: All I need

Foto: Marcus Palmqvist

Pin It on Pinterest

Share This