Fem album med Skeleten

10 jul, 2021

Skeleten

Skeleten gästar i dag vårt format fem album och berättar om guldkorn från Sault, Sade och Heights of Abraham.

The Blue Nile – A Walk Across The Rooftops (1984)

När jag först hörde The Blue Nile var det som att attityden, texterna och leveransen var precis på min nivå på ett sätt som ingenting någonsin hade varit förut. Jag älskade mycket musik som var superdramatiskt eller superledsam, men inget av det lät som jag. Det här albumet svävar verkligen på gränsen mellan melankoli, hopp och en undring med en världstrött avgång som jag tycker är riktigt speciell. Som att det inte tjänar ett ego eller kräver något, det talar bara till världen.

Bästa låt: Tinseltown In The Rain

Heights of Abraham – Electric Hush (1995)

Height of Abraham få mig att verkligen ta tid i min musik. Jag älskar de minimala vokaler som dyker upp hela tiden har en sådan inverkan på grund av utrymmet runt dem. Allt har så bra vikt eftersom det är så ostressat, jag antar att det är därför de kallar det för saker som Downtempo och Chill Out.

Bästa låt: The Cleric

Sade – Love Deluxe (1992)

Jag känner att det här är ett av de mest inbjudande albumen att sjunka in i. Hur produktionen och rösten håller dig i fängslad. En inspiration för vibe-kontroll.

Bästa låt: Cherish the Day

Arthur Russell – World Of Echo (1986)

Det här albumet är underbart på så många sätt men jag älskar särskilt låtarnas enighet mellan vokaler, texter och cello. Allt flyter tillsammans som ett komplext, vackert instrument. Formen på orden är den mest speciella för mig.

Bästa låt: Soon-To-Be Innocent Fun/Let’s See

Sault – Untitled (Rise) (2020)

Jag kunde nästan ha valt vilket som av de fyra album som Sault har släppt under de senaste åren, men det här speciellt tycker jag är så fantastiskt utformat. Stunderna på detta album är så imponerande när det flyter genom alla spår, protest och poesi. Jag tycker om att det noggrant formar denna intensiva energi till en full resa som är omedelbar och minnesvärd. Visar bara att om du försöker säga något måste energin matcha.

Bästa låt: Free

Sault

Fotograf:
XingerXanger

 

Pin It on Pinterest

Share This